NB I

Koman csak fél órát játszhat

A hazatérő középpályás szerint már végigbírja a kilencven percet, Tomiszlav Szivics szerint nem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtök délután megtartotta szokásos, szezon előtti ankétját a DVTK. A szurkolók megismerkedhettek az új igazolásokkal, illetve meghallgathatták a sportigazgató, a vezetőedző és a csapatkapitány szavait. Árki Gábor, Tomiszlav Szivics és Gosztonyi András mellett Koman Vladimir és Milos Krsztics is megjelent.

Koman kijelentette, hogy még a bajnoki címről sem mondtak le. Erre Szivics közölte, hogy bár örülök a játékosok optimizmusának, de a realitások talaján marad, mert jól sikerült a felkészülésük, de van hiányérzete is, és nem szeretne fölöslegesen ígérgetni. Jó állapotban van a társaság, de például két középhátvédjük beteg – csak Szalai Vilmosra és William Alvesre számíthatnak –, ennek ellenére pozitívan várják a tavaszi bajnoki rajtot.

Azért nincs több belsővédő a keretben, mert sok az EU-n kívüli játékosuk, úgyhogy magyart kellett volna hozniuk, ilyen viszont nem nagyon van a piacon. Kovács Gábort és Balogh Bélát szerette volna Szivics, de Baloghot nem engedték el Pécsről. Kovács Gábor rehabilitációja még tíz napig tart, addig ki kell bírniuk nélküle.

– Már a nyárra is figyelünk, hogy kit hozhatunk a magyar bajnokságból. Csak azt kértem a vezetőktől, hogy ne igazoljanak a YouTube-ról – mondta Szivics, és hozzátette, hogy figyelik a saját utánpótlásukat is, de ott inkább a csatárok a tehetségesebbek. Védőt nevelni kell, erről már beszélt Bene Ferenccel.

Egerszegi Tamás kedden újra próbált edzeni, de nem tudott, a holland Julian Jenner pedig beteg és sérült is egyszerre.

Árki Gábor hangsúlyozta: a felkészülés idáig zökkenőmentes volt, most viszont néhány betegség és sérülés közbejött. Azért nem vettek kölcsön senkit, mert a hosszútávú stratégiába nem fér bele a félévente cserélődő keret. Az új csapatkapitánnyal, Gosztonyi Andrással tavaly szeptember óta egyeztetnek a szerződéshosszabbításról, mert szeretnének vele megegyezni. Ugyanebben a témában Tomiszlav Szivics vezetőedzővel éppen kedden tárgyaltak; a sportigazgató bízik benne, hogy hamarosan pozitív eredménye lesz az egyeztetésnek.

Ahogy arról korábban már szó volt: a stadionrekonstrukció idején Miskolcon vagy Mezőkövesden szeretnének játszani a diósgyőriek; a végső szót az MLSZ mondja majd ki. Ha ismét elindulhatnak az Európa Liga-selejtezőben, akkor Debrecenben vagy Nyíregyházán lesznek albérletben.

A dél-koreai Kim Ho-Young nem vett részt az ankéton, mert nehéz lenne beszélgetni vele, hiszen magyarul és angolul sem beszél.

Koman a középpályán játszik, Szivics szerint lényegtelen, hogy védekező vagy támadó szerepkörben. A játékos szerint már újra képes kilencven percet a pályán tölteni, a vezetőedző szerint egyelőre harminc elég lesz neki – írta a DVTK Twitter-csatornája.

A miskolciakhoz kapcsolódik, hogy Julian Jenner a Facebookon üzent a rajongóinak. Közölte, hogy az MRI-vizsgálat térdsérülést állapított meg nála, ezután a klub hazaküldte, hogy egy holland specialista foglalkozzon vele. A lehető leghamarabb szeretne ismét edzeni és játszani a DVTK-ban, ugyanakkor nagyon csalódott, mert magára hagyták a problémájával, és a klub részéről senki nem akar segíteni neki.

Olvasói sztorik