NB I

Nyert, de kiesett a Diósgyőr

A Bp. Honvéd 1-0-s vereséget szenvedett a Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, mégis továbbjutott.
Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 200 néző. Játékvezető: Oláh G.
Honvéd: Kemenes – Baráth (Erdős, 26.), Ignjatovics, Kosznics, Vidovics (Kristi, 77.) – Hidi, Godoy, Gazdag (Tóth B., 92.), Ikenne-King – Prosser (Szabados, 86.), Holender (Herjeczki, 77.). Edző: Marco Rossi
DVTK: Antal B. – Okuka, Szalai V., W. Alves, Huszics (Németh M., 66.) – Grumics, Bognár I. (Marjanovics, 82.) – Barczi, Gosztonyi (Griffiths, 66.), Bacsa Takács T. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Bognár I. (20.)
Továbbjutott: Honvéd (3-3, idegenben lőtt több góllal)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pálya használhatatlansága miatt tavaly decemberről idén februárra halasztották a Bp. Honvéd és a Diósgyőr párharcát a Ligakupa nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzést nagy meglepetésre idegenben 3-2-re megnyerték a kispestiek. Ezeken a meccseken sem léphettek pályára a télen igazolt játékosok.

A visszavágó Okuka, illetve Hidi Patrik lövésével kezdődött, aztán a hatodik percben Barczi kapott remek labdát a tizenhatos vonalán, már csak a kapussal állt szemben, de Kemenes Szabolcs megfogta az emelését. Öt perccel később Grumics lőtt 23 méterről, Kemenes nagy nyugalommal nézte, hogy a labda alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A 13. percben Huszics beadása az oldalhálóban kötött ki.

A huszadik percben Grumics, Takács Tamás és Bognár István harcossága eredményezett labdaszerzést a felezővonalnál, majd Barczi indította nagyszerűen Bognárt, aki már csak Kemenessel állt szemben, és 14 méterről a hálóba lőtt (0-1). A túloldalon Gazdag került ziccerbe, de 12 méterről leadott lövését Antal Botond bravúrral, lábbal védte, majd Ikenne-King bombázott 14 méterről mellé.

A folytatásban Gosztonyi, Takács Tamás és Bacsa lövéseit is blokkolták a hazai védők, majd a 37. percben Gosztonyi szabadrúgása kicsivel a kapufa mellé szállt. A hosszabbítás pillanataiban Barczi egészen a tizenhatoson belülre vezette a labdát, de lövését Kemenes óriási bravúrral védte.

A második félidő elején Okuka beadása után Kemenes csak másodszor tudta megszerezni a labdát Bacsa elől. Az 54. percben Gosztonyi nagyszerű beadása után Bacsához került a labda, már csak Kemenessel állt szemben, de kilenc méterről nem tudta értékesíteni a ziccert. A kipattanót Barczi – három védővel a nyakán – próbálta a kapuba juttatni, de Kemenes ezt is védte. Az 59. percben Prosser lövésszerű beadása elment a hosszú kapufa mellett.

A 64. percben Holender a kapufát találta el, a kipattanó Antal Botond kezébe gurult. A 73. percben Takács Tamás passza után Barczi lövése a jobb alsó sarok mellett hagyta el a pályát. Nem sokkal később a frissen beállt fiatal Herjeczki kapott remek labdát, 15 méterről lőtt, Antal Botond bravúrral védett. Mivel több gól nem született, a vesztes kispestiek jutottak tovább idegenben lőtt több góllal, és a negyeddöntőben a Nyíregyházával találkoznak – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– A Diósgyőr jó csapattal állt ki most és odahaza is. Idegenben nyerni tudott a Honvéd, ez volt a szerencséje – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője. – Ezúttal öröm volt nézni a tehetséges kispesti fiatalokat, de a DVTK érettebb futballt játszott, komoly továbbjutási esélye volt. A borsodiak az első és a második félidőben is is több helyzetet kidolgoztak, a hazaiaknak csak egy kapufájuk volt. Derekasan helytálltak, de itt ütközik ki, hogy kapura kevés veszélyt jelentenek a fiatalok. A védelemben rutinos játékosok szerepeltek, de a tapasztalat a diósgyőriek felé billentette a mérleg nyelvét, ám a rossz helyzetkihasználásuk miatt a Honvédnak sikerült a továbbjutás.

Edzői értékelések

Marco Rossi, Honvéd: – Kiegyenlített mérkőzés volt, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, a mieink talán nagyobbak voltak, de ellenfelünknek is volt három nagy lehetősége és ha ezek közül valamelyik még bemegy, akkor null-kettő is lehetett volna és kiesünk. Összességében mozgalmas mérkőzés volt, örülünk, hogy mi jutottunk tovább ebből a párharcból.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Jó meccset játszottunk, volt vagy öt-hat nagy ziccerünk, és ha berúgtuk volna, akkor más eredmény születik. Persze, a Honvédnak is volt például egy kapufája, de mi álltunk többször szemben csak a kapussal. Hát ilyen futball, most nem sikerült, viszont jól játszunk, megérdemeltük a győzelmet, de gratulálnunk kell a Honvédnak a továbbjutáshoz.

(forrás: boon.hu)

Olvasói sztorik