NB I

Gosztonyi András lett a DVTK új csapatkapitánya

Tomiszlav Szivics vezetőedző szerint Diósgyőrben az a cél, hogy a dobogón maradjanak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Diósgyőr célja, hogy megőrizze dobogós helyét. Tomiszlav Szivics vezetőedző a tavaszi szezon előtt kedden tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy bár elment egy-két játékos az együttestől, de érkeztek újak, akik frissíthetik a játékot.

Úgy vélte, az új futballisták – Kovács Gábor, Koman Vladimir, Milos Krsztics – majdhogynem ugyanazt a szintet képviselik, mint akik távoztak, azaz Kádár Tamás, Elek Ákos és Debreceni András. Kiemelte, számukra a bajnokság a legfontosabb, de a Ligakupát sem lehet lebecsülni. Utóbbi sorozatban szerdán hazai pályán a Bp. Honvéd csapatát fogadják.

Szivics úgy fogalmazott, konkurenciaharc lesz majd azért, hogy ki kerüljön a kezdőcsapatba. Értékelése szerint az alapozásnál jól dolgoztak a játékosok, továbbra is ezt az elszántságot, akaratot és fegyelmet várja tőlük. A szakember kitért arra is, hogy másként játszik majd a gárda.

– Ezek a játékosok alkalmasak erre és ez a játékstílus tetszeni fog a szurkolóknak is. A középpályán más lesz a taktika, gyorsabbak leszünk. A most érkezett játékosokkal a csapat kapott egy új impulzust, ez motiválja a többieket is – nyilatkozott a tréner.

Elek Ákos és Kádár Tamás távozása után új csapatkapitányra is szüksége volt a DVTK-nak. Szivics választása Gosztonyi Andrásra esett. Az új kapitány azt mondta, ez nagy motivációt jelent számára.

– Nagy öröm és még nagyobb megtiszteltetés, hogy a DVTK csapatkapitánya lehetek. Pályafutásom során sok feladattal megbirkóztam már, ezt is meg fogom oldani – nyilatkozta Gosztonyi a klub honlapjának.

A Diósgyőr a harmadik helyen áll 17 fordulót követően az OTP Bank Ligában, 12 pont a hátránya a Videotonnal és négy az MTK-val szemben, ugyanakkor mindössze eggyel előzi meg a Debrecent és a Ferencvárost.

Olvasói sztorik