Hírek

15 ezer 325 szék lesz a DVTK stadionjában

Baba-mama szoba, szurkolói raktár, arénahatás - részletek derültek ki az épülő létesítményről.

Számokban

Az épület,
hosszúsága:
184,4 méter
szélessége: 145,2 méter
magassága: 21,4 méter
A pálya mérete,
hossza:
105 méter
szélessége: 65 méter
nézőtávolság hosszoldalon: 6,5 méter
nézőtávolság rövidoldalon: 7,6 méter
Székek száma a lelátón,
normál szék:
14 ezer 540 darab
akadálymentes: 33+33 darab
mozgásukban korlátozottak karfás széke: 72 darab
karfás bérletes szék: 480 darab
karfás skybox szék: 200 darab
Összesen: 15 ezer 325 darab

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az új diósgyőri stadion látványterveit már egy hete bemutatták, hétfőn pedig újabb egyeztetés volt a létesítménnyel kapcsolatban, amelyen az amigeleken.hu is részt vett. A város vezetői, a klub ügyvezetője, a tervezők és a szurkolók beszélgettek a stadionról, és bemutatták az engedélyezés előtt álló terveket.

Az, hogy az új stadion nyolcmilliárd forintból épül majd, lehetővé teszi, hogy a szurkolói kérések nagy része belekerüljön az új tervbe. A bejutást nehezítette a kevés beléptetőkapu – ezekből összesen 48 darab szolgálja majd a zökkenőmentes belépést. A szektorok alatt büfék és illemhelyek váltják majd egymást. Minden büfé hétméteres pulttal és LCD televíziókkal rendelkezik majd. A toalettek úgy lesznek áttervezve, hogy körbejárhatóak legyenek, így valamennyinek két kijárata lesz. Orvosi szoba, elsősegélynyújtó helyek, baba-mama szobák, szurkolói raktár is lesz a stadionban, és sörcsapokat is elhelyeznek majd a lelátók szintjén.

Az Andrássy út felőli fronton lesz a szurkolói terület. Itt kap helyet a múzeum, az ajándékbolt és a szurkolói kocsma, amely úgy lesz kialakítva, hogy a pályára néz majd, és átjárást biztosít a látogatóknak a stadionba azokon a napokon, amikor nincs meccs. Az épület előtt lesz egy olyan közösségi tér, ahol közös meccsnézéseket lehet szervezni. Ezeken kívül lesz elegendő parkolóhely, napelemek a stadion tetején, kerékpártárolók és konferenciatermek is. A lelátók olyan kialakításúak lesznek, hogy az arénahatás maximális legyen, a hang bennmaradjon és felerősödjön. Ezt segíti majd elő a tető teljesen újszerű bevonata – írja az amigeleken.hu.

Olvasói sztorik