NB I

Ilyen lesz az új diósgyőri stadion

Sajtótájékoztatón mutatták be a nyolcmilliárdból épülő miskolci létesítmény terveit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott kedden Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője, amelyen bemutatták az új diósgyőri stadion makettjét – olvasható a klub honlapján.

– A diósgyőri labdarúgás fennállásának százötödik évfordulójának esztendejében korszakos jelentőségű döntést hozott Magyarország kormánya – mondta Kriza Ákos. – Immár kormányhatározat szól a nyolcmilliárd forintból felépülő új DVTK-stadionról, és kormányrendelet jelent meg a beruházás közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségűvé tételéről. Korszakos jelentőségű döntés ez, az építkezés nagysága, hordereje miatt. Hiszen nemcsak a DVTK-stadion épül újjá, hanem szinte az egész diósgyőri sportcentrum és az MVSC-stadion is. A diósgyőri foci igazából nem a miénk. A diósgyőri foci nem egyszerűen a futballklub tulajdonosaié. Az új DVTK-stadion is csak a hivatali bejegyzés szerint lesz állami tulajdonban. Valójában a diósgyőri labdarúgásnak, a legendás klubunknak, a DVTK-nak, és az új stadionnak a diósgyőri szurkolók senki mással össze nem hasonlítható közössége volt és lesz is az igazi tulajdonosa.

– Rendkívül boldog vagyok – mondta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – Ez egy olyan pillanat minden diósgyőri labdarúgást szerető, minden szurkoló, sportoló és sportvezető számára, amire nagyon régóta vártunk. Én magam is kisgyermek koromtól a jelenlegi stadionba jártam és járok, igaz kisebb átalakítások történtek, de mára világossá vált, hogy ebben a formájában nem alkalmas arra, hogy hosszú távon a diósgyőri labdarúgás otthonául szolgáljon. Különösen igaz ez arra a diósgyőri labdarúgásra, melyet a városvezetéssel teljes egyetértésben az ország egyik vezető klubjává tudtunk formálni. Egy olyan klubbá, mely Európában is letette a névjegyét.

– Ami külön öröm, hogy ezen a beruházáson túl még egy kétmilliárd forintos projekt valósul meg a sportligetben az utánpótlásnak otthont adó DVTK edzőcentrumával együtt. Egy-másfél éven belül a diósgyőri labdarúgás infrastrukturális háttere arra kötelez majd minket, hogy olyan csapatot építsünk, mely az eredményeivel is rászolgál majd arra, hogy ilyen kiváló létesítményekben Magyarország legjobb szurkolói előtt szerepelhet – tette hozzá.

Olvasói sztorik