Törökország

DVTK: az osztálykülönbség ellenére döntetlen

A Diósgyőr 1-1-et játszott a német negyedosztályú Kickers Offenbach elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Kickers Offenbach (német) 1-1 (1-0)
Törökország
DVTK: Antal B. – Okuka (Eperjesi), Szalai V., W. Alves, Németh M. – Egerszegi (Ho-Young, 70.), Krsztics (Koman, 70.) – Jenner, Bognár I. (Takács T., 57.), Barczi – Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Egerszegi (22.), illetve Giasula (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap, a német negyedosztályú Kickers Offenbach ellen játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Diósgyőr. A nemrégiben igazolt védő, Kovács Gábor Achilles-ín probléma miatt nem léphetett pályára.

A negyedik percben a németek veszélyeztettek, de a fejes a kapufa mellé ment, aztán a hatodik percben Krsztics ugratta ki Grumicsot, de a Neuer-módra kinn álló kapus mentett. A 15. percig kellett várni az első diósgyőri lehetőségre: Bognár István adott remek labdát a védők mögé kerülő Okukának, de lecsúszott a lövése. Két perccel később Okuka beadását követően Grumics próbálkozott a kapunak háttal, de a keresztléc felett hagyta el a labda a játékteret.

Kezdett egyre keményebbé válni a mérkőzés, de a játékvezető csak szavakkal fegyelmezett mindkét oldalon. A 22. percben Bognár labdáját Egerszegi tartotta meg erőszakosan a tizenhatoson belül, majd szépen kilőtte a hosszú sarkot (1-0). A 31. percben egy német beadás után abból alakult ki veszély, hogy Szalai Vilmos elfejelte Antal Botons elől a labdát, de a lövés elakadt a védőkben. A túloldalon Okuka visszagurított labdáját Krsztics 15 méterről ellőtte, és a kapufát találta el. A szünetig felváltva vezettek támadásokat a csapatok, de újabb gól nem született.

A szünet után Willian Alves felszabadításával Grumics lépett ki a félpályánál, csak a kapussal állt volna szemben, de a bíró jelezte, hogy lesről indult… Az ötvenedik percben Krsztics szögletét a védők kifejelték, majd Barczi kapura lőtte, de egy védő vetődve kifejelte. A folytatásban Jenner remek keresztlabdájával Barczi ment el a bal szélen, a védője lerántotta, de a játékvezető nem fújt semmit. Ezután a németek percei következtek: előbb egy szöglet után az ötösről rúgta a kapu fölé a labdát a középhátvéd, majd egy 18 méteres lövésük tévesztett célt. A hatvanadik percben újabb veszélyes támadást vezettek, ám Alves közbelépett. Ezután egy veszélyes fejes majd egy szabadrúgás veszélyeztette a DVTK kapuját.

A 68. percben Alves sprintelt, majd Barczit ugratta ki, aki a tizenhatoson belül elesett, a bíró szerint magától… A 75. percben egy beadást a hosszú oldalon visszafejeltek a németek, majd Giasula 12 méterről, középről a hálóba lőtt (1-1). Három perccel később Antal védett hatalmas bravúrral egy közeli bombát.

Az eredmény a hajrában már nem változott – tudósított a DVTK Twitter-csatornája –, és bár tudjuk, hogy a német foci jelenleg a világ legjobbja, mégsem hangzik valami jól, hogy a magyar élvonal egyik élcsapata csak döntetlenre volt képes egy német negyedosztályú ellenféllel szemben.

Olvasói sztorik