NB I

Hazai pályán botlott a Diósgyőr

A Bp. Honvéd 3-2-es győzelmet aratott a DVTK vendégeként a nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Diósgyőri VTK – Bp. Honvéd 2-3(1-2)
Diósgyőr, 1800 néző. Játékvezető: Berke
DVTK: Antal B. – W. Alves, Szalai V., Németh M. (Huszics, 81.), Eperjesi (Okuka, a szünetben) – Bognár I., Grumics, Gosztonyi, Barczi (Marjanovics, 63.) – Bacsa, Griffiths (Takács T., 76.). Edző: Tomiszlav Szivics
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Constantinescu, 92.), Ignjatovics, Kosznics, Baráth – Godoy, Hidi, Vidovics, Szabados (Herjeczki, 61.) – Prosser (Ihring-Farkas, 76.), Gazdag (Tóth B., 87.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Bacsa (36.), Griffiths (53.), illetve Prosser (5.), Ignjatovics (45.), Hidi (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerda délután rendezték a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzését Diósgyőrben. A többi párharcot már tavaly letudták a csapatok, ezt a rossz időjárás, a pálya alkalmatlansága miatt kellett elhalasztani, ezért most csak azok a játékosok szerepelhettek, akik már a mérkőzés eredeti időpontjában is a jelenlegi klubjukhoz tartoztak. A két kezdőcsapat összetételét elnézve ez inkább a kispestieket érintette érzékenyen.

Ennek ellenére vendéghelyzettel indult a találkozó, de Prosser lövése elakadt a kivetődő Antal Botond lábában. Az ötödik percben már a diósgyőri kapus sem tudott hárítani, Prosser kapott labdát a miskolciaktól, 18 méterről lőtt és kipókhálózta a jobb felső sarkot (0-1). Jobban kezdtek a kispestiek, ugyanis nem sokkal később Antal Botondnak kellett nyújtóznia Godoy húszméteres lövésénél.

A 13. percben Bacsa ment el a bal oldalon, már csak a kapussal állt szemben, de Kemenes védte az éles szögből leadott lövést. Ezt követően ismét Antal Botondnak akadt dolga: Hidi 21 méterről lőtt, a kapusról kipattanó labdát pedig Prosser az oldalhálóba vágta. Az első félóra végén szép diósgyőri támadást láthatott a mintegy 1800 fős publikum: Bognár István ugratta ki Bacsát a jobb oldalon, ő sarokkal lekészítette Barczinak, de az éles szögből leadott lövés az oldalhálóban landolt.

A 36. percben aztán egy kontrából egyenlített a hazai csapat a betömörülő Honvéd ellen: Gosztonyi hozta fel a labdát húsz méteren keresztül, majd a védők között középen kilépő Bacsának passzolt. A DVTK támadója először elvitte a labdát Kemenes mellett, majd a visszaérő védők között a kapuba lőtt (1-1). Az első játékrész utolsó percében ismét vezetéshez jutottak a kispestiek: egy jobboldali szöglet után Ignjatovics fejelt a kapu jobb oldalába (1-2).

A második félidőre megrázta magát a DVTK és már a nyolcadik percben egyenlített: Bognár tért ölelő indítással ugratta ki Okukát a jobb oldalon, a jobbhátvéd egyből visszafejelte, az érkező Griffiths pedig a hálóba csúsztatott (2-2). Ezt követően cserékkel frissítettek a csapatok, a 71. percben ismét átvette a vezetést a Honvéd, Hidi harmincméteres lövése a kapufa és Antal keze között jutott a hálóba (2-3).

Az utolsó negyedórában próbált egyenlíteni a DVTK, de Bognár távoli szabadrúgása elakadt a sorfalban – tudósított a DVTK Twitter-csatornája. A találkozót 3-2-re a Honvéd nyerte, amely így előnnyel várhatja a szombati visszavágót a Bozsik-stadionban.

Edzői értékelések

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Ez a pofon jó időben jött… Sok hibával játszottunk, az első gól rajzfilm kategóriába illett, miként a második és a harmadik is. Ez elég sok hiba, hogy ezzel nyerjünk egy szervezett Honvéd ellen. Az első félidőben volt egy olyan periódus, amikor szépen játszottunk, akkor azt gondoltam, fordítani is tudunk. Hasznos, tanulságos meccs volt, de még van kilencven perc, akkor fogunk számot vetni.

Marco Rossi, Honvéd: – Jó mecset játszottunk, megérdemelten nyertünk, annak ellenére, hogy voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor szenvedtünk. Ma az ellenfélnél motiváltabbak voltunk, ezért lehettünk sikeresek.
(forrás: boon.hu)

Olvasói sztorik