NB I

Halmosi elkapja a lazsálókat

Volt miről beszélni a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szurkolói ankétján. Fotógalériával!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás szurkolói ankétot tartott szerda délután. Bevezetésként Tóth Miklós ügyvezető bejelentette, hogy a klub szerződést hosszabbított Fehér Zoltánnal. A rutinos védő kétéves megállapodást írt alá. A klub több labdarúgójával is hosszabbítana, Iszlai Bence csütörtökön ad választ, Rózsa Dániel pedig kedden.

Szentes Lázár a törökországi és az olaszországi edzőtáborról elmondta, hogy minimalizálni akarták a próbajátékosokat, mert megvoltak a kiszemeltek, akik posztokra érkeztek. Davide Petrucci papírjai még mindig nem érkeztek meg, tehát valószínűsíthető, hogy nem léphet pályára hétvégén, a Diósgyőr elleni hazai bajnokin.

Halmosi Péter kifejtette, hogy sokkal stabilabbak és erősebbek lettek az új igazolásokkal. A csapatkapitány elmondta: nem lesz könnyű a bennmaradás, de mindenki azért dolgozik, hogy a Haladás a következő szezonban is az NB I-ben szerepelhessen. A szombathelyi szurkolók örömére a játékos hozzátette, hogy már nem megy sehova, és akin tavasszal nem látja az akaratot, vagy nem úgy teljesít, azt Szentes Lázár után ő is elkapja…

Az új szerzemények közül Petrucci kivételével mindenki jelen volt, és egyesével bemutatkoztak. Nagy Patrik szurkolói kérdésre elmondta, hogy öt korábbi klubja közül három a mai napig is tartozik neki pénzzel. Előkerült Halmosi Péter és Raffaele Alcibiade jelentős mennyiségű sárga lapjának témája. A rutinos magyar játékos elmondta, hogy nála ez szituációfüggő, ilyen a vérmérséklete, de próbál erre odafigyelni. Az olasz védő humorosan annyit tett, hozzá, hogy reméli, ezt a „versenyt” elveszíti Halmosival szemben.

A klub átigazolási politikájáról Illés Béla résztulajdonos, sportigazgató elmondta, hogy a vezetőedző választhat játékosokat, de közös elbírálás alapján megy végbe egy igazolás. A tavalyi évben óriási probléma volt, mert elmentek a végső határokig a játékosoknál a tárgyalások során, de nem tudnak versenyezni egy élcsapattal. Nagy Gábor átigazolásában elismerte, hogy némileg hibáztak, mert egy kicsit többet is lehetett volna fizetni neki, de hozzátette, még így is közel háromszoros béremelést tartalmazott az új szerződés. Illés Béla beszámolt arról is, hogy a magyar NB II-es labdarúgók elképesztő igényekkel állnak elő, és ezért is nyitottak az olasz vonal felé.

A résztulajdonos ismertette továbbá, hogy tárgyalásban voltak egy Juventusban szereplő balhátvéddel is, és a két klub között üzleti kapcsolat jöhet létre, amelynek értelmében a torinóiak labdarúgói a játéklehetőség miatt kölcsönben érkeznének Szombathelyre.

A szombathelyi nevelésű Koman Vladimir a közelmúltban Diósgyőrbe igazolt – Illés Béla elmondta, hogy megpróbálták megkeresni a válogatott játékost, de szóba sem állt velük.

Szentes Lázár hozzátette, hogy az új kapusedző kiléte egyelőre kérdéses; Jakab Csaba munkájával, és a kapusok formájával a vezetőedző nem volt megelégedve – tudósított a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik