NB I

Hali-vereség a főpróbán

A Szombathelyi Haladás az utolsó téli edzőmeccsén 3-2-re kikapott a szlovák élvonal hatodik helyén álló Spartak Trnava otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Spartak Trnava (szlovák) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2 (1-1)
Trnava, 1600 néző
Haladás: Rózsa – Schimmer (Angyal, 73.) Fehér Z., Alcibiade, Devecseri (Jánvári, 77.) – Jagodics B. (Czingráber, 73.), Iszlai (Nagy P., 63.) – Gaál (Németh M., 84.), Martínez, Halmosi (Török, a szünetben) – Radó. Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Cleber (43., 55.), Mikovic (71.), illetve Martínez (30.), Németh M. (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A zöld-fehérektől Rocchi és Katona Máté sérülés miatt hiányzott, míg Dudás Ádám egyelőre külön edz a többiektől. Nagy iramban kezdtek a csapatok, az első helyzet a szlovákok előtt adódott, majd a negyedik percben egy formás támadás után Radót az utolsó pillanatban szerelték.

Mezőnyjáték folyt a pályán, a 17. percben egy 18 méteres lövést Rózsa bravúrral hárított. A vasiak több támadást is vezettek, ám ezek a tizenhatos előterében elhaltak, vagy az utolsó passzok nem sikerültek. A harmincadik percben Halmosi beadása után Martínez csinált két cselt, és 14 méterről a hálóba lőtt (0-1). Támadásban maradt a szombathelyi együttes, a 38. percben Gaál szabályos gólját a játékvezető a partjelző intésére, les címén nem adta meg. Egy perc múlva Radót buktatták a tizenhatos előtt, a szabadrúgást Gaál fölé lőtte. A 43. percben egy beadás után egy lepattanó labdát Cleber lőtt a kapuba (1-1).

A második félidőben is folytatódott a nagy csata, a Haladás nem kért, és nem is adott kegyelmet. Azonban egy kontra után az 53. percben Cleber a kapust is kicselezve a hálóba helyezett (2-1). Továbbra is nagyon kemény, gyors futballt láthattak a szurkolók. A hetvenedik percben egy szabadrúgásnál visszagurított labdát Mikovic húsz méterről a jobb felső sarokba bombázott (3-1).

Szentes Lázár cserékkel frissített csapatán, ennek meg is lett az eredménye. A sorozatos szombathelyi támadások a 86. percben góllá értek: Martínez átadásával Németh Márió lefutotta a védőket, és 15 méterről a kapus mellett a hálóba helyezett (3-2). A középkezdés után egyenlíthetett volna a Hali, amely lemásolta az előző akciót, Németh két csel után azonban a kapusba lőtt.

Hullámzó mérkőzésen a vasiak felvették a kesztyűt a fizikálisan jó erőkből álló nagyszombatiak ellen. A találkozó remekül szolgálta a felkészülést a jövő szombati, Diósgyőr elleni bajnoki rajtra – tudósított a haladas.hu.

– Az egész mérkőzésre a gyors, kemény, hajtós futball volt jellemző, az első félidőben játszottunk jobban. Szünet után hamar kétgólos hátrányt szedtünk össze, a végjátékban csak helyzetekig jutottunk – értékelt Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője.

Olvasói sztorik