NB I

Szentes Lázár szerint hat győzelem kell a bentmaradáshoz

A Haladás edzője szerint nagyszerűen erősítettek a télen, de nagyon nehéz küzdelemre számít a bennnaradásért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr ellen kezdi meg tavaszi menetelését a bennmaradásért a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata. Szentes Lázár vezetőedző a klub hivatalos honlapjának adott interjúban értékelte a téli felkészülést és az átigazolásokat.

– Ismerve a szombathelyi pályaviszonyokat, óriási pozitívum, hogy tíz napot Törökországban, ötöt pedig Olaszországban készülhettünk, de összesen négy országban jártunk, hiszen futballoztunk Ausztriában és Szlovákiában is – jelezte Szentes Lázár. – A leghasznosabb a török táborban eltöltött tíz nap volt, kiváló körülmények között, remek pályákon készültünk. Az olasz túrába kicsit belejátszott az időjárás, emiatt a pályaviszonyok sem voltak tökéletesek, de az Internazionale elleni mérkőzés nagyon jól sikerült. A magyar valóságba való visszatérés problémát okozott, edzettünk a műfüvön és a Király Sportlétesítményben is. Ami az edzőmeccseket illeti, noha ezek csak felkészülési mérkőzések voltak, azt lehetett látni, hogy erősebbek, gólképesebbek vagyunk mint ősszel, több futballista – például Halmosi és Radó – teljesítménye az őszihez képest sokat javult.

Ami a tavaszt illeti, az alsó- és felsőház is „beigazolt”, ami érthető, hiszen nagy a tét, a szakmai célokon kívül anyagi vonzata is van egy kiesésnek. Minden egyes meccs rendkívül fontos, természetesen a bennmaradás a célunk, ehhez – számításom szerint – minimum hat győzelemre van szükségünk. Persze ez csak az én számításom, az is lehet, hogy kevesebb is elég lehet, miként előfordulhat, hogy hat is kevés lesz – tette hozzá a tréner, aki egyenként is elmondta véleményeit az új játékosokról, szerinte Alcibiade és Martínez különösen komoly erőssége lesz a tavaszi Halinak.

Illés Béla sportigazgató is elégedett a téli időszakkal és optimista a folytatást illetően:

– Úgy gondolom, az utóbbi évek legjobb erősítését hajtottuk végre, három-négy olyan játékos is érkezett, aki rögtön húzóember lehet. Miután legtöbbjük január elején érkezett, idő is volt a beépítésükre, a török és az olasz edzőtáborban pedig szakmailag és emberileg is sikerült összekovácsolni a csapatot. Bízom benne, hogy NB I-es marad a Haladás, ennek megfelelően erősítettünk és készültünk – mondta a klub résztulajdonosa.

Olvasói sztorik