NB I

Megújul az Illés Akadémia

A 104,4 millió forintot elsősorban az öltözőépület átépítésére, korszerűsítésére fordítják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Új Városliget építése Szombathelyen című projekt keretében átalakítják az Illés Akadémiát, elsősorban annak öltözőépületét. Szerdán sajtótájékoztató keretében ismertették az elképzeléseket és bemutatták a terveket.

Puskás Tivadar polgármester elmondta, hogy a város összesen 732 millió forintot nyert pályázaton, amit fejlesztésekre fordítanak. Az egyik programelem az Illés Béla Labdarúgó Akadémia korszerűsítése, és öltözőépületének átalakítása. Ehhez a projekthez a város nyolcvanmillió forinttal járul hozzá, a Halmil Kft. pedig még 24,4 millió forintot ad.

Illés Károly, Szombathely alpolgármestere biztosított mindenkit arról, hogy a június végi határidőre befejeződnek majd a munkálatok.

Illés Béla, a Halmil Kft. ügyvezető-igazgatója, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás résztulajdonosa kijelentette: nagy örömükre szolgál ez a fejlesztés, de ez csak az első lépcsőfok ahhoz, hogy nyugat-európai színvonalú pályákon edzenek a fiatal tehetségek. Hozzátette, hogy 2007-ben 33 gyerekkel indult el az Illés Akadémia, és a létesítmény évekig kiszolgálta az igényeiket, de jelen pillanatban tizenkét csapat közel háromszáz játékosa használja, tehát szükségessé vált a korszerűsítés.

Illés Béla kiemelte, hogy a szombathelyi akadémiát 2011-ben az ország legjobbjának választották, és az azt következő években is folyamatosan dobogós helyezéseket ért el. A nyári felkészülés alatt már igénybe vennék az új edzőközpontot. A hátsó rész a tervek szerint másfél év múlva készül el.

És ami új lesz az akadémián: négy öltöző a csapatoknak, egy az edzőknek, irodák, közösségi tér, gépészet, és villamossági felújítások, illetve a hőszigetelés és a tetőszerkezet cseréje sem maradhat el. Az új épület alapterülete 584 négyzetméter lesz, és tizenöt darab új parkolót is kialakítanak – írja a haladasfc.hu.

Olvasói sztorik