NB I

Gólt rúghat a DVTK-nak a Haladás „manchesteri” csatára

Davide Petrucci már Szombathelyen edz, a nemzetközi szövetségtől függ, mikor léphet pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Február elején jelentette be a Haladás, hogy a korábbi Manchester United-játékos, a 23 éves Davide Petrucci másfél évre a szombathelyi csapathoz igazol. A szerződést viszont azóta sem írták alá az olasz középpályással, csak szóbeli egyezség született, mivel az AS Romában nevelkedett Petrucci még mindig a román CFR Cluj játékosának számít, ahol többhavi fizetésével tartoznak.

– Egyelőre nem is írhattuk alá a szerződést, mivel Petrucci továbbra is a román klub játékosa. Arra várunk, hogy sikerüljön felbontania a szerződését, hogy aztán szabadon igazolható labdarúgóként csatlakozzon a Haladáshoz. Továbbra is itt van velünk Szombathelyen, a szóbeli megegyezésünk áll, ám még várnunk kell a papírok aláírásával – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Illés Béla, a Haladás sportigazgatója, résztulajdonosa.

A szombathelyiek számára szombaton indul a tavaszi szezon, 14 órától a Diósgyőrt fogadják. Nem kérdés, hogy egy olyan kvalitású játékosra, mint Petrucci, nagy szüksége lenne a pályán a kiesés elől menekülő klubnak.

– Hogy játszhat-e? Egyelőre nem tudom megmondani. Nagyon szeretnénk, ha megoldódna az ügye, és végre papíron is a mi játékosunk lenne. Már több mint egy hete várunk, úgy tudom, a FIFA-nál van a romániai szerződésbontásra vonatkozó kérelme – tette hozzá Illés.

A Rangadónak kolozsvári források megerősítették, hogy a CFR nem számol Petruccival, de nem is nyilatkozik róla. Azt mondták, a városban keringő pletykák szerint az ügynökei ügyeskedtek abban, hogy fel tudja bontani a szerződését.

Értesüléseink szerint Petrucci a Román Labdarúgó Szövetségnél nem kezdeményezte, hogy tartozás miatt bontsák fel szerződését, hanem egyenesen a FIFA-hoz fordult.

Olvasói sztorik