NB I

Haladás-döntetlen az Inter ellen

Radó András parádés gólt szerzett, az olasz sztárcsapat elleni találkozó 2-2-re végződött.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Internazionale (olasz) – Szombathelyi-Swietelsky-Haladás 2-2 (1-0)
La Pineta, Olaszország
Internazionale: Carrizo (Berni, 31.) – Campagnaro (Ze Turbo, 31.), Donkor, Italo, Dodo – Kuzmanovic, Kovacic, Obi – Hernanes – Puscas, Podolski. Edző: Roberto Mancini
Haladás: Rózsa (Branescu, 31.) – Schimmer, Fehér Z. (Devecseri, 31.), Alcibiade, Jánvári – Jagodics M., Iszlai – Radó, Gaál (Martínez, 45.), Halmosi – Rocchi (Mancini, 42.). Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Hernanes (tizenegyesből 15.), Puscas (61.), illetve Radó (50.), Martínez (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Olaszországban túrázó Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Serie A-ban szereplő patinás milánói klub, az Inter ellen léphettek pályára szerdán, kétszer harminc perces edzőmérkőzésen.

Roberto Mancini együttese – ahogy arra számítani lehetett – tartalékosan állt fel, de így is olyan nevek voltak a kezdőcsapatban, mint Hernanes, Podolski, Kovacic, vagy Dodo.

Az első tíz percben tapogatóztak a csapatok, jobbára a középpályán folyt a csata. A 12. percben Hernanes cselezte be magát a tizenhatos előterébe, lövése nem sokkal kerülte el Rózsa Dániel kapuját. Két perccel később egy buktatást követően veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást az Inter. Hárman álltak oda, végül Kuzmanovic lőtt, azonban a labda Halmosi kezén akadt el. A játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Hernanes állt oda, és értékesítette a büntetőt. Rózsa érezte az irányt, de nem tudott hárítani (1-0).

A hátralévő időben a Haladás egyenrangú fele volt a milánói együttesnek, bár a labdabirtoklásban azért a kék-feketék jobbak voltak, de komolyabb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A félidőben Tommaso Rocchi és Rodrigo Palacio beszélgetett, látszik, hogy jó kapcsolatot ápolnak, ami nem is csoda, hiszen csapattársak voltak.

A második félidőben szervezetten védekezett a Haladás, de a támadásoknál nem voltak elég kreatívak a szombathelyiek, ezért a félidő közepéig nem is lehetett helyzetet feljegyezni. Majd az ötvenedik percben Radó András kapott egy labdát, esernyőcsellel becsapta a védőjét, és magabiztosan helyezett a kapuba (1-1). A hatvanadik percben Martinez kapott jó labdát, és magabiztosan értékesítette a ziccert (1-2). Ezzel még nem volt vége, egy előrevágott labdát Puscas tartott meg, Devecseri nem volt elég agilis, a fiatal támadó Jánvárit is becsapta, és a kivetődő Branescu mellett a kapuba lőtt (2-2).

Olvasói sztorik