NB I

Öt gólt rúgott a Haladás

A szombathelyiek 5-1-re győztek edzőmeccsen, az olasz negyedosztályú Bareggio otthonában.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
ACD Bareggio (olasz) – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-5 (1-2)
Bareggio, 100 néző
Haladás: Branescu – Kretz, Czingráber, Fehér Z. (Gaál, a szünetben), Angyal – Nagy P., Jancsó, Petró, Mancini (Vieira, a szünetben) – Rácz, Török. Edző: Szentes Lázár
A Haladás gólszerzői: Mancini (9.), Petró (20.), Vieira (55.), Rácz (72.), Gaál (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A harmadosztályú Monza elleni edzőmeccs a mostoha időjárás miatt elmaradt, ezért a negyedvonalbeli Bareggio ellen lépett pályára az Olaszországban túrázó Haladás.

A kilencedik percben Mancini tört be a tizenhatoson belülre, majd egy csel után a jobb alsó sarokba bombázott (0-1). A 14. percben Török 16 méteres lövése a keresztlécről vágódott vissza. Hat perccel később Rácz tört be a tizenhatoson belülre, lövését az olaszok kapusa kiütötte, de a jobb szélen érkező Petró a jobb sarokba helyezett (0-2). A Haladás nagy fölényben futballozott, ám a tizenhatosnál az utolsó passzokat elrontotta. A 44. percben egy hazai szögletet követően a rövid saroknál érkező olasz játékosról a hosszú sarokba vágódott a labda (1-2).

A szünet után Angyal húsz méterről a kapufát találta telibe. Az 55. percben Nagy Patrik szögletét a kapus kiütötte, Vieira pedig nyolc méterről a hálóba közepébe emelt (1-3). A 65. percben Gaál Bálint lépett ki egyedül, ám a kifutó kapus és a kapu mellett is elemelte a labdát. A 72. percben Török lövése a kapusról éppen Rácz elé pattant, aki egy méterről továbbított a hálóba (1-4). Nyolc perc elteltével Rácz futott el a bal oldalon, középre ívelését Gaál három méterről a bal felső sarokba fejelte (1-5). A szombathelyiek végig uralták a játékot, jól játszottak, remekül működött a letámadásuk – tudósított a klub hivatalos honlapja.

– Az egész csapat pozitívan állt a meccshez, fiataljaink számára jó erőfelmérő volt a találkozó. Sok gólhelyzetet alakítottunk ki, a mérkőzés maximálisan szolgálta a felkészülést – értékelt Szentes Lázár vezetőedző.

Olvasói sztorik