NB I

Újpest: azonnali erősítés érkezett

Andricstól sokat várnak, Hudákról pozitív az első benyomás, Perovics a jövő embere a sportigazgató szerint.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A téli holtszezonban több próbajátékos is megfordult az Újpestnél, közülük Mihajlo Perovics maradt, többen viszont távoztak. Az átigazolási időszakról Kovács Zoltán sportigazgató beszélt a klub honlapján.

– A szempontokat a vezetőedzőnkkel, Nebojsa Vignjeviccsel közösen állítottuk fel már a felkészülési időszak előtt. Ezek alapján két lehetséges opció van, vagy azonnali erősítést jelent az adott játékos, vagy lehetőség szerint lennie kell benne olyan potenciálnak, tehetségnek, amelyet ha meglátunk és türelemmel, sok munkával kibontunk, akkor sokat segíthet a csapatnak, még ha nem is azonnali megoldás a számunkra – fogalmazott.

– Mihajlo Perovics fiatal kora ellenére rendkívül tehetségesnek mondható, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy nagyon fiatal még, így túlzott elvárásaink vele szemben nem lehetnek. Ha már a csatárposztról beszélünk, ne menjünk el Kim Ojo mellett. Tőle joggal várhatunk el többet, mint a fiatal játékosoktól, egy végigdolgozott alapozás után reméljük, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A fiatal montenegrói mellett két tapasztaltabb játékos is csatlakozott a kerethez – Hudák Dávid, valamint a Győri ETO-tól kölcsönbe érkező Nemanja Andrics.

– Hudák Dávidban komoly potenciál van, reméljük, már tavasszal bizonyítja. Mindenesetre az első benyomások pozitívak vele kapcsolatban. A magyar válogatottságról beszél, megtisztelve érzi magát, hogy Magyarországon játszhat, és ki akarja harcolni a helyét az Újpestben. Ha valaki büszke a magyarságára, az nagyon nagy dolog. De talán a mi szempontunkból még többet jelent az, hogy igen biztatóan mutatkozott be. Bár van némi erőnléti lemaradása a többiekkel szemben, azzal a mentalitással, ahogy ő hozzááll a munkához, nagyon hamar le fogja küzdeni lemaradását.

– Nemanja Andricsot már régóta figyelem, és Nebojsa Vignjevicsnek is vannak róla személyes tapasztalatai. Örülünk, hogy hozzánk került, arról nem is beszélve, hogy ha ő is és mi is elégedettek leszünk a közös munkával, akkor nyártól akár itt is tarthatjuk, hiszen lejár a szerződése. Andricson is látszik, hogy nagyon motivált. Az ő esetében is egy tapasztalt, profi játékosról van szó, tőle azt várjuk, hogy azonnali erősítést jelentsen – tette hozzá Kovács Zoltán.

Olvasói sztorik