Törökország

Csak a szépítés jött össze az Újpestnek

A lilák gól nélküli első félidő után 3-1-re kikaptak a dán FC Nordsjaelland elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Újpest FC – FC Nordsjaelland (dán) 1-3 (0-0)
Törökország
Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Vadász, Balogh B. – Vasziljevics, Sztaniszavljevics – Nagy G., Bardhi, Andrics – Ojo. Cserék: Banai, Forró, Cvejba, Nego, Kabát, Szuljics, Perovics. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: John (57.), Lindberg (86.), Karlsson (90.) ill. Perovics (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest FC szerdán a dán élvonal ötödik helyén álló Nordsjaelland ellen játszotta második törökországi felkészülési mérkőzését.

Jó iramban indult a meccs, már az első percekben több helyzetet alakítottak ki a lilák, azonban az ellenfél támadói is folyamatos mozgásra kényszerítették a védelmüket, de Heris és Litauszki állták a sarat. Az első öt percben John kétszer is eltalálta a kapufát, ám ezekből sem született gól. A következő nagy harc a tigrisek kapuja előtt a 21. percben történt, egy 35 méteres lövés ment kapura, de elkerülte azt.

John révén a dánok a harmincadik percben is vezettek egy támadást, amely végül a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret. Ezután újabb veszélyes szituáció következett, Ticinovic ívelte át Mtiliga felé a labdát, ami végül a keresztlécen csattan.

A második felvonás a gólok félideje volt, hiszen mind a négy gól ekkor született. Az első kapura lövés a hetedik percben jött, de Balajcza a helyén volt. A következő percben Vasziljevics válaszolt egy húszméteres bombával, amelyet a kapus szögletre tornázott. A tizedik percben egy szögletből kifejelt labdát Ticinovic lőtt rá húszról, a keresztlécet találta telibe. Negyedórával a második félidő kezdete után John lőtt a kapu hosszú sarkába Balajcza mellett (1-0).

Az egyenlítésre nem kellett sokat várni, egy jó passz után Perovics a tizenhatos előteréből szépen ívelt a jobb alsóba (1-1). A 65. percben Bardhi szabadrúgását fogta magabiztosan a kapus. A 71. percben Szuljics készítette le a labdát, amelyet Balogh Balázs 25 méterről bombázott fölé. A 78. percben Kabát előtt adódott nagy helyzet, Perovics egy beadás után a rutinos csatárhoz passzolt, a kapus verve volt, azonban egy védő tisztázni tudott a gólvonalról.

A 86. percben Szujlics küzdött meg a lövésért, a labda centikkel ment el a kapu előtt. A lefújás előtt négy perccel egy apró védelmi hibát kihasznált a Nordsjaelland és Lindberg révén megszerezte a vezetést (2-1). Egy perccel később egy kontratámadást vitt végig a dán csapat, Karlsson pedig nem hibázott (3-1).

– Komoly ellenféllel szemben léptünk pályára. A dán élvonal egyik kiemelkedő csapata fogadott bennünket és nem riadtak vissza attól, hogy folyamatos nyomás alatt tartsák a kapunkat. A védelmünk végig helytállt, azonban a finisben két könnyű góllal ajándékoztuk meg ellenfelünket. Sajnálom, mert a játékosaim kilencven percig hajtottak. Rengeteget gyakoroltuk a helyzeteket és ezeket láttam is a pályán. Gratulálok az ellenfelünknek, mi pedig tanulunk a hibákból – mondta a klub honlapján Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője.

Olvasói sztorik