NB I

Elek Ákost már pótolta a Diósgyőr

A DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics nem egyénekben gondolkodik, de védekező posztra még erősítene.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gól nélkül ért véget a Diósgyőr második törökországi felkészülési mérkőzése, az ukrán élvonalbeli Csernomorec Odessza ellen. A kiváló iramú találkozón a miskolciak előtt adódott több lehetőség, ők uralták a meccset, de a gólszerzés végül nem jött össze. A DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának adott interjút a lefújás után.

– Komoly mérkőzést játszottunk egy nagyon jó csapat ellen. Teljes mértékben elégedett vagyok, mert az ellenfélnek csak egy helyzete volt az egész meccsen, nekünk pedig öt-hat is akadt. Jelen pillanatban ez megfelelő. A tavaszi rajtig hátralévő húsz napban frissíteni fogunk, hiszen még mindig látszik egy kis fáradtság a játékosokon. Ami biztató, hogy jelenleg masszív, fegyelmezett csapat vagyunk, a többi pedig jönni fog – kezdte Tomiszlav Szivics.

– Elek Ákos és Kádár Tamás személyében két meghatározó vezér hagyta el a csapatot. Hogy viselte a távozásukat?
– Hozzá kell tennem, hogy most Huszics sem tud játszani sérülés miatt, így vele együtt három fontos játékosunk hiányában készülünk, akik közül ketten távoztak is. Úgy érzem, Elek Ákost tudtuk pótolni, Kádárt viszont még nem, de mi azt mondtuk, hogy csapat vagyunk, és soha nem építjük az egészet csak egy-két játékosra. Természetesen hiányoznak, de muszáj tovább dolgozni. Nem kell magyarázni, hogy milyen minőségi játékosokról van szó, de ez van. Próbáljuk magunkból kihozni a maximumot, és próbáljuk úgy beépíteni az új játékosokat az üres posztokra, hogy ez ne érződjön a játékunkon.

– Az érkező játékosokkal eddig mennyire elégedett?
– Csak Krszticsről tudok érdemben beszélni, hiszen eddig egyedül ő játszott. Tisztában voltunk vele, hogy Komannak még időre van szüksége, Kovács Gábor pedig sérülten érkezett. Kriszticcsel meg vagyok elégedve, a pályán is látszik, hogy erősítést fog jelenteni.

– Várható még mozgás a keretben?
– Ebben Árki Gábor az illetékes. Ahogy a sportigazgatónk is fogalmazott korábban, a keretünk teljes, de mivel van még néhány hét az átigazolási időszak lejártáig, ezért lehetnek még újabb érkezők, elsősorban védekező posztra, abban az esetben, ha tovább tudjuk javítani velük a keret minőségét – mondta Tomiszlav Szivics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik