Törökország

Hiányzott a gól a DVTK meccséről

A Diósgyőr 0-0-t játszott az ukrán élvonalbeli Csernomorec Odessza elleni felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Csernomorec Odessza (ukrán) 0-0
Törökország
DVTK: Antal B. (Rados, 62.) – Eperjesi, Szalai V., W. Alves, Németh M. (Okuka, 84.) – Egerszegi, Krsztics (Ho-Young, 68.) – Marjanovics, Gosztonyi (Barczi, 78.), Bacsa (Takács T., 68.) – Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ukrán élvonalban kilencedik Csernomorec Odessza ellen játszott felkészülési mérkőzést szerdán a Diósgyőr. Az Achilles-ín problémával küszködő Kovács Gábor nem lépett pályára. A keddi vihar után jó hír volt, hogy nem esett az eső, és a pálytá teljesen jó állapotban találták a csapatok.

Az első helyzet a miskolciak előtt adódott: Gosztonyi labdáját Bacsa fejjel megtolta, ezzel ziccerbe került, de félmagas lövését a kapus védte. Újabb két diósgyőri lövés következett: Gosztonyi a lábak között próbálkozott, a kipattanót pedig Marjanovics lőtte, de a kapus ismét bravúrt mutatott be. A kilencedik percben egy hosszú indítás végén Griffiths 12 méterről a hosszú felsőt célozta meg, de egy métert tévedett.

A 11. percben jött az első ukrán helyzet: egy beadás után játékosuk a hosszú kapufa mellé gurított. Hat perccel később a Griffiths fején felpattanó labdát Bacsa fejelte kapura, de az ellenfél kapusa ismét védett. A 22. percben Eperjesi beadását Griffiths fejelte a rövid felső sarok felé, de nem volt elég erős és a kapus odaért Négy perccel később Gosztonyi sarokkal Marjanovics elé tette a labdát, a 18 méteres lövés viszont magasra sikeredett. A 39. percben Gosztonyi beadását William Alves fejelte a hosszú oldali kapufa mellé.

Az első félidőben a DVTK, a másodikban pedig az ukránok labdájával játszottak (volna) a csapatok, de az ukránoké csak egy percig bírta, aztán kilyukadt.

Krsztics szabadrúgása nem sokkal ment fölé, aztán Alves mentett nagyot egy ukrán kontra végén. A második félidőben is rendszeres látogató volt a DVTK az ellenfél térfelén, de a tizenhatoson belül nem jutottak ziccerig a miskolciak. A 86. percben Egerszegi labdaszerzés után Takács Tamás 16 méterről a kapu hosszú oldala felé tekert, de centiket tévedett, úgyhogy a meccs gól nélkül ért véget – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

Olvasói sztorik