NB I

Aranycsapat emlékműsor a tévében

Csütörtök este Buzánszky Jenőre emlékezik Várhidi Pál, Novotny Zoltán és Hegyi Iván is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken lesz Buzánszky Jenő temetése, ő távozott utolsóként az Aranycsapat klasszikus tizenegyéből. A Sport TV csütörtök esti, Zuhanyhíradó című műsorát a válogatott egykori kiváló hátvédjének és a legendás csapatnak szenteli.

A műsor felvételén Várhidi Pál, a svájci világbajnokságon ezüstérmet szerző nemzeti csapat keretének tagja felidézte például azokat a buszutakat, amikor a válogatott egyetlen vidéki tagját, a dorogi „Buzánszky-megállóban” vették fel.

– Ha Dorogon keresztül ment az autóbusz, ő nem jött fel Pestre, majd vissza, hanem ott szállt fel. De akkor volt igazán jó neki, amikor visszafelé jöttünk, és természetesen győzelem volt a tarsolyban, kint várták az autóbuszt, és ott akkor ő már ügyes ember volt, hogy úgy mondjam…

Az egykori csapattárs mellett Hegyi Iván sportújságíró, a Sport TV szakértője, Novotny Zoltán, Táncsics Mihály-díjas sportújságíró és a műsor házigazdája, Petur András idézi fel Buzánszky Jenő életének és az Aranycsapat történetének legemlékezetesebb pillanatait. Sőt, a nézők egy archív felvételen az Öreg focista dalát is meghallgathatják Buzánszky Jenő előadásában. A Zuhanyhíradó különkiadása csütörtökön 20 órától lesz látható a Sport1-en.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik