NB I

A Nemzet Sportolói is gyászolnak

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Olimpiai Bizottsághoz eljuttatott közleményükben emlékeztek a Nemzet Sportolói a vasárnap 89 éves korában elhunyt Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat legendás labdarúgójára.

– Mi, a Nemzet Sportolói, mély fájdalommal értesültünk olimpiai bajnok sporttársunk és barátunk, Buzánszky Jenő eltávozásáról. Halála pótolhatatlan veszteség családja, barátai és minden sportszerető magyar ember számára határon innen és túl – áll a levélben, amely emlékeztet arra, hogy a világbajnoki ezüstérmes futballista igazi példaképként elkötelezett volt hazája és nemzete iránt, és azt vallotta, hogy „az élsport, az élsportoló nem önmagáért van, hanem a nemzetért is, egy egész országnak szerezhet örömet, megbecsülést”.

– Ennek szellemében fáradhatatlanul járta az országot, és látogatta a határon túl élő magyarságot, hirdetve a sport, az egészséges életmód, valamint a fiatalok sport általi nevelésének fontosságát. Osztozva családja, a labdarúgók és számtalan barátja fájdalmában, örök nyugalmat kívánunk neki, emlékét megőrizzük – olvasható még a levélben, amelyet Balczó András, Bíróné Keleti Ágnes, Földi Imre, Hammerl László, Kárpáti György, Kulcsár Győző, Portisch Lajos, Ságiné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Székely Éva és Weltner Györgyné Ivánkay Mária írt alá.

Buzánszky Jenőt 2011-ben választották a Nemzet Sportolói közé.

Az utolsó éveiben is igen aktív sportembert a MOB, a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Dombóvár is saját halottjának tekinti.

Olvasói sztorik