Hírek

Blatter is megemlékezett Buzánszkyról

A FIFA elnöke levélben fejezte ki részvétét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar szövetség elnökének, Csányi Sándornak írt levelében Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke részvétét fejezte ki Buzánszky Jenő vasárnapi halála kapcsán.

„Az Aranylabda-díjátadón tartott beszédemet követően ezúton is szeretném leróni kegyeletemet” – idézte a svájci sportdiplomata levelét a FIFA honlapja. „Mint tudják, a szívemben különleges helye van a magyar futballisták aranygenerációjának, amely 1952-ben Helsinkiben olimpiai aranyat nyert, az 1954-es svájci világbajnokságon pedig a második helyen végzett. Az a csapat az egyik fő oka annak, hogy a futball mellett köteleződtem el.”

Blatter szerint, habár az Aranycsapat tagjai már nincsenek velünk, „Buzánszky és csapattársai örökké élni fognak a futball szerelmeseinek emlékében.”

Az Aranycsapat tagjai közül utolsóként Buzánszky Jenő távozott az élők sorából. A 89 éves korában vasárnap elhunyt, 49-szeres válogatott labdarúgót, a Nemzet Sportolóját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és szülővárosa, Dombóvár is saját halottjának tekinti.

Olvasói sztorik