NB I

Hova költözik a Diósgyőr?

A miskolci MVSC-sporttelep csak kompromisszumokkal jöhet szóba; a mezőkövesdi albérlet a másik opció.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyáron induló stadionrekonstrukció ideje alatt kompromisszumokat kötve Miskolc egy másik létesítményében is játszhatja hazai mérkőzéseit a DVTK, de az is előfordulhat, hogy Mezőkövesden fogadja az ellenfeleket. A Diósgyőri VTK ügyvezetője, Szabó Tamás az igazolások és a tavaszi elvárások mellett erről is beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Az ütemtervhez igazodva nyáron elkezdődhet a DVTK-stadion rekonstrukciója, amelynek köszönhetően egy UEFA IV-es kategóriába tartozó, 15 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt kap Diósgyőr. Tavasszal még saját pályáján játszik a DVTK, de arról még nincs döntés, hova költözik ősszel ideiglenesen a csapat.

– Létezik egy olyan alternatíva, hogy a városban egy másik pályán bizonyos kompromisszumokkal le tudjuk játszani az első osztályú mérkőzéseket, illetve a mezőkövesdi pálya, amely szintén alkalmas NB I-es mérkőzések lejátszására, és viszonylag közel található – fogalmazott az ügyvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Azt is elárulta, információi szerint néhány héten belül a stadion végleges látványtervei is napvilágra kerülnek.

A téli átigazolásokkal kapcsolatban Szabó kifejtette, mivel tavasszal jóval kevesebb mérkőzést játszik majd a csapat (a bajnokságban és a Ligakupában érintett), így a tabella harmadik helyén álló DVTK keretének növelésére nem látnak okot, minőségi igazolásokat terveznek.

– Kialakult egy olyan játékosállomány, ahol nem mennyiségben, hanem minőségben kell javulnunk. Az új játékosoknak, akik érkezni fognak – és fognak érkezni a következő napokban –, olyanoknak kell lenniük, akik lényegesen emelni tudják a keret színvonalát.

Egy válogatott játékosától viszont már elköszönt a klub, Elek Ákos Kínába igazolt.

– Mindig pozitív dolog, ha egy klub és egy játékos céljai találkoznak. Elek Ákos nagyon sokat tett a Diósgyőrért, de úgy gondolom, a klub is sokat segített neki, hogy újra válogatott játékos lehessen, visszatérhessen a futball legmagasabb szintjére és annak vérkeringésébe. Ákos mindenféleképpen ki szerette volna újra próbálni magát külföldön, és szerencsés egybeesés volt, hogy olyan ajánlatot kapott a klub is, amit el tudott fogadni, és ennek megfelelően azt a döntést hoztuk, hogy elengedjük Ákost, és sok sikert kívánunk neki kínai pályafutásához – nyilatkozta a sportvezető.

Mint mondja, az elmúlt években óriási változás állt be a klub megítélésében, szívesen igazolnak a játékosok Diósgyőrbe több olyan tényező miatt, amiért érdemes futballistának lenni, beleértve a hazai mérkőzések hangulatát is. Ez indukál olyan érzéseket is, amelyek miatt Elek Ákos azt nyilatkozta, nem akart Magyarországon más csapatban játszani. Szabó Tamás ezután az elvárásokról is beszélt.

– A legszebb ajándék a szurkolóknak az lenne, ha érmet tudna nyerni a Diósgyőr. Nem lesz könnyű, az ellenfeleink nagyon sokat erősítettek, illetve nekik is az a céljuk, mint nekünk, hogy érmet szerezzenek és nemzetközi kupába jutást érő helyet biztosítsanak maguknak. Én azonban bízom a játékosokban és a szakmai stábban, és azt gondolom, hogy idén tényleg meglehet ez a nagyon régóta várt eredmény – zárta szavait Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője.

Olvasói sztorik