NB I

Nem lőtt gólt és kikapott a Diósgyőr

Tomiszlav Szivics csapata hazai pályán szenvedett vereséget egy szlovák másodosztályú együttes ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – 1. FC Tatran Presov (szlovák) 0-1 (0-0)
Diósgyőr, műfüves pálya. Játékvezető: Kátai
DVTK: Antal B. (Rados, a szünetben) – Okuka (Szalai V., a szünetben), Eperjesi (Bori, 69.), Kádár, Huszics (Németh M., 69.) – Marjanovics (Bacsa, a szünetben), Egerszegi (Ho-Young, 58.), Krsztics, Gosztonyi (Bognár I., 58.) – Takács T. (Barczi, a szünetben), Griffiths (Grumics, 58). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Stasko (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik téli felkészülési mérkőzését hétfő délután játszotta a DVTK, amely a szlovák másodosztályú Tatran Presov együttesét fogadta. A diósgyőrieknél nem lépett pályára a Szigetszentmiklósról a közelmúltban távozó grúz Irakli Kvekveskiri, akitől elköszönt a szakmai stáb, és a kisebb betegséggel küzdő holland Julian Jenner sem játszott. Ugyanakkor megszületett az elvi megegyezés a klub és Milos Krsztics között, így a szerb játékos ott volt a csapatban.

A 15. percben Lesko csavart 18 méterről, szabadrúgásból a kapufa mellé, majd egy kis szöglet után a megcsúsztatott labdát Kralovic belsőzte mellé a hosszú oldalon. A 27. percben egy újabb szlovák sarokrúgás után Jacko fejelt fölé. A túloldalon Krsztics labdáját Griffiths fejelte le Takács Tamás elé, aki éles szögből lőtt, egy védőről azonban szögletre pattant a labda.

Gosztonyi második beadása élesen vágódott középre, a tömegben egy lábról a kapu felé csorgott, de gyengén. A 33. percben Gosztonyi lőtt szabadrúgásból, 25 méterről fél méterrel a kapufa mellé, majd Huszics ment el a bal oldalon, beadását Takács Tamás elől mentették a vendégek, aztán Krsztics 18 méterről fölé lőtt.

Az ötvenedik percben Micherda beadása Kádáron megpattant, középen Ivanko-Macej beleért, de Rados védett. Két perccel később Ivanko-Macej lőtt 15 méterről a védők szorításában, Rados szögletre mentett. Az 54. percben Griffiths passza után Bacsa emelte át a kimozduló kapus fölött a labdát, de a kapufa mellé ment. A hetvenedik percben Bognár passzát Barczi éles szögből az oldalhálóba lőtte.

A 74. percben egy diósgyőri védelmi hiba után a labda Stasko elé került, aki 18 méterről lőtt, a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé (0-1). Öt perccel később Bacsa adott balról a hosszú oldalon érkező Barczi Dávidnak, aki tíz méterről lőtt, de a gólvonalról kivágták a védők. Nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját a DVTK, sorra érkeztek a beadások, de üggyel-bajjal mentettek a védők.

Kádár is egyre többet ment előre, de egy szlovák kontra végén majdnem ismét gólt kapott a házigazda. Hirka lőtt éles szögből, de az oldalhálót találta el. A házigazdáknak nem jött össze az egyenlítés, maradt a 0-1 – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– Kicsit tompák voltunk ma, ami várható volt, de elégedett vagyok, mert nagy terhelés után játszottunk mérkőzést. Vasárnap is kétszer két órában edzettünk, alapozunk a bajnokságra. Sok szép támadást vezettünk, amelyekből sajnos nem tudtunk gólt szerezni. Egy agresszív ellenféllel játszottunk ma, ami jól jött nekünk, mert a bajnokságban is ilyen meccsek várnak ránk. Nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy előreléptünk, jó irányba haladunk – nyilatkozta a klub honlapján Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Olvasói sztorik