NB I

Szlovákok ellen győzött a DVTK

A Diósgyőr sok helyzetet kihagyott, de 2-1-re nyert a másodosztályú Rimavská Sobota ellen.
Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák) 2-1 (2-1)
Diósgyőr, 300 néző. Játékvezető: Kátai
DVTK: Antal B. – Okuka, Szalai V., W. Alves, Huszics – Kvekveskiri, Egerszegi, Bognár I., Marjanovics – Griffiths, Gosztonyi. Cserék: Rados, Bori, Eperjesi, Kádár, Németh M., Ho-Young, Jenner, Barczi, Takács T., Grumics, Bacsa. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Bognár I. (10.), Griffiths (29.), illetve Trabalik (5.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyéni, majd közös edzéseket követően új szakaszába lépett a DVTK felkészülése: szerdán játszott először mérkőzést a csapat a tél folyamán. Az ellenfél a szlovák másodosztályban szereplő MSK Rimavská Sobota volt. Tomiszlav Szivics vezetőedző elmondta, hogy a szerdai és a csütörtöki meccsen a győzelem mellett az egyforma meccsterhelés a legfontosabb, ennek jegyében a rimaszombatiak ellen az egyik sor hatvan, a másik harminc percet játszott, csütörtökön, a Mezőkövesd ellen pedig mindez fordítva lesz.

A találkozót az új műfüves edzőpályán játszották, a szurkolók a gátról követhették az eseményeket, körülbelül háromszázan voltak kíváncsiak a találkozóra. Milos Krsztics még nem lépett pályára diósgyőri színekben, a pálya mellől figyelte a játékot.

Az ötödik percben egy tetszetős vendégtámadás végén Almasky adott középre laposan balról, amit a hosszún érkező Trabalik ziccerből a hálóba lőtt (0-1). A tizedik percben Marjanovics futott el a jobb szélen, majd befelé húzott, közben két-három védőt becsapott, de mire a kapu előtt lövéshez jutott volna, a kivetődő Benik kézzel mentett. Griffiths duplázása a védőkön elakadt, de Bognár lövése már utat talált a hálóba (1-1). Újabb öt perc elteltével Marjanovics a keresztlécet találta el.

A folytatásban is változatos volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. A 29. percben Bognár István szöglete megcsúszott a rövid oldalon egy védő fején, a kapu torkában, majd a védők sűrűjében Griffiths lőtte a hálóba a labdát (2-1). A szünetig hátralévő időben a DVTK több tetszetős támadást is vezetett, ám újabb gól nem született.

A második félidőben Takács Tamás, Grumics, Jenner, Bacsa Patrik és Barczi Dávid is aktív volt támadásban, de a szlovákok kapujába egyikük sem tudott betalálni, ám csapatuk így is 2-1-re győzött – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk egy jó ellenféllel. A mai napon elsősorban a fizikai felkészülésen volt a hangsúly. Helyenként jól játszottunk, sok lehetőséget dolgoztunk ki. Természetes, hogy ma még nem voltunk frissek, ezért nem tudtuk kihasználni az összes ziccerünket. Mindent összevetve elégedett lehetek azzal, amit ma láttam – mondta a klub honlapján Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik