NB I

Döntetlen lett a borsodi meccs

Az első félidőben a Mezőkövesd vezetést szerzett, de a szünet után a Diósgyőr egyenlíteni tudott.
Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (0-1)
Diósgyőr, műfüves pálya. Játékvezető: Kátai
DVTK: Rados – Bori, Eperjesi, Kádár, Németh M. – Ho-Young, Jenner, Barczi – Takács T., Grumics, Bacsa. Cserék: Antal B., Okuka, Szalai V., W. Alves, Huszics, Kvekveskiri, Egerszegi, Marjanovics, Bognár I., Gosztonyi, Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Baracskai – Tajthy, Takács P., Kulcsár K., Medgyes – Máté J., Molnár G. Cserék: Dombó, Herczeg, Búrány, Hegedűs D., Csirmaz, Dorkó, Hanzl, Engel, Furár, Lukács R. Edző: Tóth László
Gólszerzők: Griffiths (71.), illetve Máté J. (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr szerdán 2-1-re győzött a szlovák Rimavská Sobota elleni felkészülési mérkőzésen, de csütörtökön újabb meccset játszott, ezúttal az NB II-ben a feljutásért küzdő Mezőkövesdet fogadta.

Eleinte a diósgyőriek türelmesen járatták a labdát, a vendégek pedig kontrákkal próbálkoztak. A hetedik percben Jenner 25 méterről, szabadrúgásból emelt a védők mögé, de kicsit hosszú volt az érkező Takács Tamásnak. Ezután a kövesdiek csapatkapitánya, Takács Péter lőtt 25 méterről, Rados vetődve szögletre mentett.

A 17. percben Takács Péter kiugratása után Hegedűs Csaba lőtt éles szögből, tíz méterről a hosszú alsó sarok mellé. Válaszként Takács Tamás passzolt a tizenhatoson belül Bacsához, aki nyolc méterről, egy védővel a nyakán fölé lőtt. A 22. percben Jenner beadását Bacsa fejelte kapura, de a labda a kapus kezében akadt el. A túloldalon Takács Péter egy kipattanó labdát lőtt 23 méterről mellé.

Ahogy egy nappal korábban, úgy most is hátrányba került a DVTK: a harmincadik percben Bori Gábor passzolt volna Eperjesinek a hazai kapu előtt, de Máté János közbelépett, és közelről a hálóba juttatta a labdát (0-1). A 34. percben Barczi remek Bacsa kilépett, befelé húzott, de a védők eltüntették. Egy perccel később az ötösön történt ugyanez, de büntető egyik esetben sem járt érte…

A másik oldalon Molnár Gábor veszélyes, 18 méteres lövése szállt fölé. Aztán Barczi ugratta ki Bacsát, de Kunsági az utolsó pillanatban, kivetődve leszedte a lábáról a labdát. A 41. percben Kádár Tamás távoli kísérlete ment fölé.

A második felvonás elején Rados védett nagyot egy kiugratást követően, majd Dvorschák fejelt a szöglet után a bal felső sarok mellé. A 48. percben Takács Tamás labdájával Bacsa lépett ki, a kapus mellett is elvitte a labdát, de centiméterekkel a kapufa mellé gurított. Felpörögtek az események: az 53. percben Lukács Raymond került tiszta lövőhelyzetbe, de Ho-Young bevetődve blokkolt.

A 71. percben Griffiths átvitte a labdát három-négy védő között, majd a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). Két perccel az egyenlítés után Gosztonyi az alapvonal közeléből lágyan beadott, a hosszú oldalon Szalai Vilmos a kapuba fejelt, de les miatt nem ítélt gólt a játékvezető. A 87. percben Gosztonyi szabadrúgása suhant el a keresztléc fölött, és mivel már említésre méltó esemény nem történt, döntetlennel zárult a borsodi csapatok edzőmeccse – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– A mai mérkőzésen a csapat két arcát mutatta meg, a második sorral nagyon meg vagyok elégedve, az elsővel kevésbé – értékelt a klub honlapján a diósgyőriek vezetőedzője, Tomiszlav Szivics. – Annak ellenére közel vagyunk a kezdőcsapat kialakításához, hogy még csak az elején vagyunk, és sok munka van még. Nagy terhelés alatt vannak a játékosok, napi két edzéssel készülünk minden nap, holnap jön az első szabadnap, mióta kezdtünk. A srácok nagyon jól dolgoznak, van olyan, akinek kevesebb idő kellett, hogy alkalmazkodjon a terheléshez, de van olyan is, akinek több. Nincs sok kérdőjel, Elek Ákos helyére szeretnénk még igazolni valakit, és ha Kádár Tamás esetleg távozik, akkor az ő helyére is. Készülünk tovább a tavaszi szezonra.

Olvasói sztorik