NB I

Új neve van a Haladásnak

Új támogató érkezett: mától Szombathelyi Swietelsky-Haladás a kiesőhelyen álló NB I-es csapat új elnevezése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Haladás futballcsapatát működtető gazdasági társaság vezetése, amely bejelentett egy szponzorációs megállapodást.

Ennek értelmében az élvonalban kiesőhelyen álló együttes tavasszal Szombathelyi Swietelsky-Haladás néven próbálja kiharcolni a bennmaradást.

Mint ismert, a Swietelsky építőipari nagyvállalat a szombathelyi megyeszékhely teremlabdarúgó-csapatának is névadó támogatója.

A sajtótájékoztató felvezetéseként Illés Béla résztulajdonos, és Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar hasonlóan fogalmazott. Kiemelték, hogy a Haladás azon klubok közé tartozik, amely az egyik legkisebb költségvetéssel rendelkezik az élvonalban. Tehát ezért is volt szükség az új szponzorra.

Illés kiemelte, hogy a klub az előző években erőn felül teljesített. A mostani gyengébb őszi szezon miatt a csapatnak szüksége van az anyagi forrásokra, amelyeket új igazolásokra fordíthatnak. Homlok Zsolt végül aláírta a tavaszi idényre szóló szerződést, de hozzátette, szeretné, ha ez egy hosszú távú megállapodás lenne.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője az összeget nem árulta el, de elmondta, hogy jelentős pénzről van szó, majd rátért az átigazolásokra. Dudás Ádám és Leandro Martínez Szombathelyen folytatja, illetve a két olasz játékos, Raffaele Alcibiade, és Andrea Mancini is a Haladást erősíti tavasszal. Továbbá elhangzott, hogy a klub szeretne még egy védőt, egy középpályást, és egy kapust is igazolni. Az új szerzeményeket pedig hivatalosan egy sajtótájékoztatón mutatják majd be – írja a haladasfc.hu.

Újabb olaszok érkeznek?

A Rangadó.hu értesülése szerint a közeljövőben egy olasz kapus és egy olasz kapusedző érkezése várható a Haladásnál, ezzel tovább erősödik a Massimiliano Caroletti menedzser érkezése óta jellemző itáliai vonal Szombathelyen.

Olvasói sztorik