Futsal

Új néven a Haladás futsal

Új névadó szponzora van a szombathelyi teremlabdarúgó-csapatnak: Swietelsky-Haladás VSE.

Kapcsolódó cikkek

2013-ban: Újpest FC-220Volt
Rendkívül sikeres volt a decemberi időszak a teremlabdarúgó NB II Keleti-csoportjában szereplő Újpest Futsal Club menedzsmentje számára. Az egyesület előbb új támogatóval gazdagodott a Puebla Tanácsadó Kft. személyében, majd a 220Volt elektronikai szakáruházzal kötött névszponzorációról szóló szponzori szerződést.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki sajtótájékoztatón Bokor Zsolt, a Haladás VSE szakosztályelnöke köszöntötte Homlok Zsoltot, a celldömölki székhelyű Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatóját, és kitért a megállapodás hátterére. A vasi futsalklub komoly financiális válságba került, amikor előző névadó szponzora, az Admiral a szerencsejáték-törvény változásai miatt tovább nem tudta vállalni a támogatást. Már akkor kerestek egy tőkeerős befektetőt az egyesületnél, és ez most valósággá válhatott.

Az újdonsült szponzor nem csak gazdasági, hanem társadalmi felelősségvállalást érez a támogatás mögött. Homlok Zsolt elmondta: az üzleti szponzoráció mellett várja, sőt biztatja a megyében ténykedő gazdasági társaságokat példája követésére. Külföldi tapasztalatait is megosztotta: a helyben lévő nagyobb cégek támogatják a sportot, amelynek összefogásra és egészségre nevelő hatását emelte ki.

Szombathely város sportért is felelős alpolgármestere, Lazáry Viktor kifejtette: nagyon örül a támogató szerepvállalásának, és jelentősnek nevezte azt a tényt, hogy megyén belül történik a dotáció. A város további támogatásáról biztosította az NB I-es futsalcsapatot, és dicséretesnek mondta az eddig elért eredményeket. Kiemelte: kéthetente hétfőnként minőségi programot láthatnak azok, akik kilátogatnak az Aréna Savariába – áll a klub sajtóanyagában.

Olvasói sztorik