Futsal

Elindult a profi futsal Szombathelyen

Gyurcsányi Zsolt nagy előrelépésnek tartja Marcos Angulo kinevezését; a legjobb hat a Haladás célja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiütéses sikerrel kezdte a teremlabdarúgó NB I új idényét a Swietelsky-Haladás VSE. A szombathelyi együttes hazai pályán magabiztos, 8-2-es győzelmet aratott az Újszegedi TC ellen. A mérkőzés már az első játékrészben eldőlt, hiszen 5-0-s hazai előnnyel fordultak a csapatok.

A találkozón három Haladás-játékos, Öreglaki Norbert, Németh Péter és Gyurcsányi Zsolt is duplázott. Utóbbi a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az új edző érkezésével kezdődött el az igazi futsal a vasi megyeszékhelyen, és a megerősödött kerettel most már odaérhetnek a legjobb hat közé.

– Magabiztos, nyolc-kettes sikerrel kezdtek a bajnokságban. Ilyen erős rajtra számítottak?
– Valóban jól kezdtük a bajnokságot, bíztunk benne, hogy meg tudjuk nyerni az első bajnokit, de a nagy különbséghez az is hozzájárult, hogy míg a mi csapatunk erősödött a nyáron, addig a Szeged kerete gyengült. Öt-hat meghatározó játékos hagyta el ellenfelünket az elmúlt szezont követően, ennek is köszönhető, hogy ilyen különbséggel nyertünk – mondta Gyurcsányi Zsolt.

– Egy hónapja volt arra, hogy felkészüljön a csapat az idei szezonra. Sikerült összehangolni a játékot a két új társsal, illetve Marcos Angulo vezetőedzővel?
– Öreglaki Norbert és Tyukász Péter igazi erősítést jelentenek a klubnak, Marcos érkezésével pedig még profibbá vált a futsalcsapatunk. Új vezetőedzőnkkel már dolgoztam együtt Győrben is, kiváló szakembernek tartom. Úgy hiszem, az együttesnek kell egy kis idő, mire megérti, mit is kér, mit akar látni a pályán, egy jó fél évnek el kell telnie, mire probléma nélkül vissza tudjuk adni a taktikai elemeket. Gyakorlatilag Szombathelyen az ő érkezésével kezdődött el az igazi profi futsal. Igaz, még mindig nem olyan, mintha Győrben lennénk, ahol heti hat-hét edzéssel készültünk. Itt a legtöbb játékos nagypályán is játszik, heti négy gyakorlás van a programban.

– Jobb lesz az idei Haladás, mint a tavalyi?
– Az előző évben is a hatba vártam a csapatot, de ez végül nem sikerült, nyolcadikok lettünk. Ahogy mondtam, idén erősödtünk, Öreglaki Norbert személyében kiváló játékost igazoltunk, Tyukász Péter pedig kapusposzton jelent nagy segítséget. Utóbbi játékos a felkészülés során is kiváló formában védett, és a szezonnyitón remekül debütált. Igazából tavaly is megvolt az esélyünk a legjobb hatba kerülni, de a háromtól hatodik helyezett csapatok ellen rendre az utolsó három percben kaptunk ki. A hajrában nem tudtunk megújulni, ezért veszítettük el a rangadókat. Marcos érkezésével a csapat mentalitása is más lett, kiválóan motivál bennünket, és úgy hiszem, idén már nem lesz ránk jellemző, hogy a meccs végén bukunk fontos pontokat.

– A következő két forduló mennyire lesz mérvadó? Ha jól sejtem, nem most kell begyűjtenie a három pontokat a Haladásnak…
– Hétfőn Berettyóújfaluba látogatunk, majd a Győr ellen is idegenben lépünk pályára. Természetesen helyén kell kezelni ezeket a meccseket, de azt leszögezném, hogy egyáltalán nem feltartott kezekkel lépünk pályára. Akár pontot is szerezhetünk idegenben. Nem mondom, hogy győzni megyünk az említett két csapat otthonába, az egy ponttal is elégedett lennék. Olyan játékkal szeretnénk előrukkolni, ami után nyugodt szívvel jöhetünk le a pályáról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik