Futsal

Edzőváltás a Haladásnál

A spanyol Marcos Angulo személyében ismert és elismert spanyol edző veszi át a szakmai munka irányítását a szombathelyieknél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi szezon nagyon nem jött össze a Haladásnak, amely csak nagy csatában őrizte meg NB I-es tagságát. A szezon közben edzőváltás is történt a csapatnál, az előző időszakban remek eredményeket elérő Horváth Leventét a régi tréner, Pálmay Tamás követte a kispadon, aki nem is titkolta, csak ideiglenesen vállalta el ismét a vezetőedzői posztot. A bajnokság már hetekkel ezelőtt véget ért, klub vezetői nem pihentek, gőzerővel keresték az új edzőt.

A munkát pedig siker koronázta, ugyanis Marcos Angulo személyében neves edzőt sikerült Szombathelyre csábítani, aki már alá is írta a következő szezon végéig szóló szerződését.

A spanyol szakember nem ismeretlen a futsal hazai kedvelői számára, ugyanis a 2012–2013-as szezonban bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Rába ETO-val, tavaly pedig remek szezont produkált a fiatal MAFC-BME élén. Nem mellesleg a szlovák felnőtt és U21-es válogatott szövetségi kapitánya is, és ezt a pozícióját a szombathelyi munkája mellett is megtartja.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a Haladásnál rám gondoltak, örömmel mondtam igent – fogalmazott új klubja honlapján Marcos Angulo. – Hosszú távra tervezek, szeretnék olyan csapatot felépíteni, amely hamarosan szép eredményeket érhet el. Mindezt úgy, hogy szemre is tetszetős futsalt játsszunk és a helyi tehetségekre is építsünk. Ellenfélként sokszor jártam már Szombathelyen. Feltűnt, hogy a csapat fejlődőképes, tehetséges, a körülmények minden igényt kielégítenek. A háttér rendezett, a klub jól van felépítve és vannak szurkolók is. Leszögezem: én nem takarítani érkeztem. Igyekszem alkalmazkodni a körülményekhez, a csapat sajátosságait megtartva, a meglévő értékekre alapozva szeretnék építkezni. A vezetőség korrekt, teljesíthető célokat tűzött ki. Alig várom már a közös munkát.

Bokor Zsolt, a Swietelsky-Haladás elnöke elmondta, hogy szerinte az országban tevékenykedő egyik legjobb, legelismertebb edzőt sikerült szerződtetniük.

– Hosszú távra tervezünk, szeretnénk egy taktikailag képzett, eredményes csapatot felépíteni. De oda kell figyelnünk az eredményességre is, hiszen a következő szezonban négy kieső lesz az élvonalból, a szövetség ugyanis tíz csapatra csökkenti az NB I létszámát. Vagyis nagyon összetett munka vár Marcos Angulóra, akiben nagyon bízunk. A szakmai stáb összetétele, a játékoskeretünk egyelőre formálódik. Rövid időn belül pontos nevekkel, információkkal is szolgálhatok – mondta a klubelnök.

Olvasói sztorik