Futsal

A Haladás sikerét a Szeged bánta

A házigazda szombathelyiek 8-2-re győztek az UTC ellen a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 1. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – Újszegedi TC 8-2 (5-0)
Gólszerzők: Gyurcsányi (3., 12., 32.), Öreglaki (14., 19.) Vidák (16.), Németh P. (23., 35.), illetve Juhász (27.), Tóth Z. (31.)
Szeptember 11. csütörtök
20 óra: Pioneers Viharsarki FC – Aramis SE
Október 2. csütörtök
18.15: Rába ETO – 1. FC Veszprém
Október 22. szerda
20.30: Vasas Futsal – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu
Pénteken játszották
Rubeola FC Csömör – Dunaújvárosi Főiskola Realpin 4-0 (4-0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombathelyen kezdte meg az NB I-es futsal szezont az UTC. Nem a szegediek számítottak a találkozó esélyesének, azonban ez a játékban nem feltétlenül tükröződött. Bár a harmadik percben már hátrányba került az UTC a meccset aktívan kezdő Gyurcsányi Zsoltnak köszönhetően, a 12. percig nagyon nyílt mérkőzést játszottak a csapatok. A szegediek több ziccert is kialakítottak, főleg Bánóczki lehetősége, és Juhász első kapufája után bosszankodhattak az elmaradt egyenlítés miatt. A 12. percben azonban Bánóczki újabb kihagyott helyzetét követően a kontrából Gyurcsányi sakk-matt helyzetig vitte a labdát, elhúzta Halász mellett is, és megduplázta csapata előnyét (2-0).

A következő öt percben három nagy ziccert is kialakított a Haladás, amelyeket rendkívül rutinosan és higgadtan használtak ki a hazaiak, így ötgólos előnyt alakított ki a szünetre a házigazda. Alapvetően nem hibázott kevesebbet az UTC, mint ellenfele, a legnagyobb különbség a helyzetkihasználásban volt, amiben a szombathelyiek ellenfelük fölé nőttek ezen a napon. Németh tovább növelte a Hali előnyét, majd a 27. percben Juhász megszerezte a szezon első szegedi találatát, miután a védők gyűrűjében bepréselte a labdát a kapuba (6-1).

Néhány perc múlva Tóth is betalált, így négyre csökkent az UTC hátránya, viszont ez rövid életűnek bizonyult, egy perccel később újabb Gyurcsányi-találat következett, aki így mesterhármast lőtt. A mérkőzésen végig jól játszó Juhász, valamint az UTC pechsorozata is folytatódott, miután a szegedi futsalos harmadjára is a kapufát találta el, majd az utolsó percekben már nem alakult ki helyzet a pályán, Németh még lőtt egy gólt, amikor jobban figyelhettek volna az UTC játékosai, de a kimenetelt illetően ez már nem számított (8-2).

Játékban mindenképpen egyenrangú ellenfele volt a merészebb célokért küzdő Haladásnak az UTC, azonban a védekezésbeli kisebb hibákat, valamint a kialakított ziccereket szinte hibátlanul kihasználta a szombathelyi csapat, ellentétben a szegediekkel, akik a végeredményt tekintve egy sokkal szorosabb meccset is produkálhattak volna az első fordulóban – tudósított a szegedma.hu.

Olvasói sztorik