Futsal

Folytassa, Haladás!

Gyurcsányi Zsolt maximálisan elégedett a szombathelyiek bajnoki rajtjával és hasonló folytatásban bízik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A teremlabdarúgó NB I alapszakaszának legutóbbi, nyolcadik fordulójában igazi gólzáport hozott a Swietelsky-Haladás VSE és az Aramis találkozója. A szombathelyi együttes nagy csatában, az utolsó percben szerzett góllal nyert 9-8-ra hazai pályán, megszerezve ezzel ötödik sikerét az idei szezonban. A Haladás remekül rajtolt az élvonalban: csak a két bajnokesélyestől, a Győrtől és a Berettyóújfalutól kapott ki, emellett pedig a Dunaújváros ellen veszített pontokat, a többi találkozóját megnyerte.

Gyurcsányi Zsolt, a Haladás rutinos játékosa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, maximálisan elégedettek a mostani rajttal. A válogatottnál tartózkodó futsalos hozzátette, nagy öröm számára, hogy ő is ott lehet a fehéroroszok ellen készülő nemzeti együttes keretében.

– Kilenc-nyolcra verték az Aramist. Lépett már pályára hasonlóan gólgazdag meccsen?
– Sok hasonló mérkőzést éltem már meg, de ez volt a legemlékezetesebb. A Haladás még soha nem tudta legyőzni az Aramist, barátságos meccsen és tétmérkőzésen sem, ez volt a csapat történetének első sikere a budaörsiek ellen. A helyzeteink többségét, körülbelül hetven százalékát sikerült értékesíteni, de a védelemben nem figyeltünk eléggé. Próbáltuk a védekezésre fektetni a hangsúlyt, de a támadás dominált mindkét oldalon. A rúgott gólokkal elégedett vagyok, hátul viszont van mit javítani – mondta Gyurcsányi Zsolt.

– Csak a két bajnokesélyestől kaptak ki eddig az NB I-ben. Mennyire elégedettek a kezdéssel?
– Maximálisan elégedettek lehetünk ezzel a rajttal. Ha így sikerül a folytatás is, és februárban, az alapszakasz végén csak plusz két vereség áll a csapat neve mellett – játszunk még a Győrrel és Berettyóújfaluval, amelyek azért más szintet képviselnek –, akkor boldogabbak nem is igen lehetünk.

– Ön pedig ismét meghívót kapott a válogatottba. Milyen érzés visszatérni a csapatba, illetve mit vár a fehéroroszok elleni két edzőmeccstől?
– Régen voltam már a válogatott tagja, sérülések és egyéb okok miatt hosszú ideje nem kerültem be a keretbe. Nagyon örülök, hogy ismét meghívót kaptam, várom a két mérkőzést. A fehéroroszok elleni két meccs jól szolgálja a felkészülést, igyekszünk azt kivinni a pályára, amit a kapitány kér tőlünk a találkozót megelőző edzésen.

Olvasói sztorik