NB I

Pintér lesz a Csányi-klub edzője

A tavaly ősszel menesztett szövetségi kapitány továbbra is nagyon szurkol a magyar válogatottnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kapitányi bemutatásakor Csányi Sándor MLSZ-elnök a taktikailag a legjobban felkészült magyar edzők közé sorolta, aztán a szövetség az első – vesztes – tétmeccs után menesztette. Azt gondolná az ember, hogy a családi vállalkozásaihoz visszatérő Pintér Attila még mindig nehezen beszél gyors eltávolításáról, ám feltűnően kiegyensúlyozottan nyilatkozott a Népszabadság szakírója, Hegyi Iván érdeklődésére.

– Nemhogy hirtelen leváltották, de egyes fórumokon már-már a nép ellenségének kiáltották ki. Hogyan fogadta a záporozó bírálatokat?
– Ha megpróbálnám elviccelni a dolgot, akkor azt válaszolnám: a negatív reklám is reklám – kezdte Pintér Attila. – De nem akarok tréfálni. A kritikát mindig elfogadtam, sőt igényeltem, mert kívülről sokszor másként látni a meccset, mint belülről, és a megfelelő észrevételekből tanulni lehet. A hazugságot viszont nem tudom elviselni, márpedig a leváltásom előtt és után hamis állítások serege jelent meg rólam. Hozzáteszem: jól mondta, egyes fórumokon, igaz, azok a magyar futball világában a leghatásosabbak. Ám még így sem lehetek a nép ellensége, hiszen például itt, Győrben rendre végig tudok menni a sétálóutcán anélkül, hogy bármiféle bántó megjegyzést kapnék.

– Miként érintette, hogy az MLSZ vezérkara, amilyen hirtelen felkarolta, olyan gyorsan hátat fordított önnek?
– Nekem Csányi Sándor elnök úr a búcsú előtt arról beszélt: ha lesz egyszer egy futballklubja, engem hív oda edzőnek.

– Némi meglepetéssel kell megállapítanom: a legkevésbé sem tetszik összetört embernek.
– ó Pedig sok minden nagyon megviselt lelkileg. Néha azon tűnődöm: ha nem keres meg az MLSZ, talán még mindig annak a Győrnek az edzője vagyok, amely kétezer-tizenháromban – harmincesztendőnyi szünet után – újra bajnoki címet nyert. Ez amúgy egzisztenciális kérdés is. De ha felkérik az embert kapitánynak, akkor nincs választása, mennie kell. Ahogyan akkor is, ha utóbb elfogy körülötte a bizalom.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

Két érdekesség Pintérről

A tavaly ősszel menesztett szövetségi kapitány is részt vett az MLSZ decemberi edzőtovábbképző kurzusán, megújította a pro licencét, tehát továbbra is élvonalbeli munkára vár. A Rangadó.hu információja szerint itthonról nem volt ajánlata a közelmúltban, viszont Azerbajdzsánból keresték – azt nem tudjuk, hogy a válogatott vagy valamely klubcsapat élére hívták.

Olvasói sztorik