NB I

Dmitrovics kezdő lehet a Charltonban

Az Újpest kapusedzője, Pálinkás András szerint a szerb játékosnak fekszik az angol másodosztály.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden jelentették be, hogy Marko Dmitrovics távozik az Újpest csapatától, és az angol másodosztályú Charlton Athletic együttesében folytatja pályafutását. A szerb utánpótlás-válogatott kapus 2013-ban csatlakozott a lilákhoz, ahol azóta 12 élvonalbeli mérkőzésen állt a kapuban. A 22 éves játékosról az Újpest kapusedzője, Pálinkás András mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére.

– Marko sérülten érkezett hozzánk, de nagyon szépen utolérte magát erőben és technikában is, rengeteget edzett. Már akkor lehetett látni, hogy nagyon jó kapus, és később megkapta az első számú mezt is – kezdte Pálinkás András. – A csapat akkor nem teljesített jól, de nem az ő hibájából. Hozzá kell tennem, hogy a kapuból kikerülő Balajcza Szabolcs hatalmas sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot, segítette a társát edzéseken, mérkőzéseken is, öröm volt kettejükkel dolgozni. Utána jól szerepeltünk a kupában, és Balajcza visszakapta az első számú mezt ősszel, akkor pedig Marko volt az, aki sokat segített és biztatta Szabit. Az igazi siker Dmitrovicsnak a szerb U21-es válogatottal jött meg, mert a spanyolok ellen fantasztikusan teljesített. Akkor már topformában volt, és biztosra lehetett venni, hogy el fog menni. Nagyon jó kapusnak tartom, és sok sikert kívántam neki.

– Mit gondol, megállja a helyét az angol másodosztályban is? Képes lehet rövid időn belül első számú kapussá válni a Charltonban?
– Az angol másodosztály nagyon jó lesz neki, jó alapot fog kapni. Az ő stílusa nagyon jól fekszik ott, hiszen lábbal is remek, és bátran jön ki a kapuból. Fizikálisan is nagyon erős, és biztos vagyok benne, hogy az angol másodosztály feküdni fog neki. Szerintem első számú kapusnak igazolták, hiszen már hosszabb ideje figyelték.

– Keresnek Dmitrovics helyére játékost, vagy az U21-es Banai Dávid lesz a második számú kapus?
– Tudni lehetett, hogy Dmitrovics távozni fog. Balajcza és Banai kimondottan jó, de két kapus kevés. Jelen pillanatban azonban akit ide tudnánk hozni, annak nem nagyon lesz játéklehetősége, hiszen a Ligakupából kiestünk, csak az edzés maradna. Ha valaki így elvállalja, akkor lehet róla szó, és természetesen van néhány név a tarsolyban.

– A téli szünetben is tartja a kapcsolatot a hálóőrökkel?
– Persze. Mindig hívnak, amikor elvégzik a futóedzéseket, úgyhogy Balajcza Szabival például napi kapcsolatban vagyunk. Mondhatom, hogy apa-fiú kapcsolatot alakítottunk ki, és Dmitrovics is sokszor jelentkezett nálam – mondta Pálinkás András.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik