NB I

Kiesett a jobban játszó Újpest

Az első mérkőzésen nyújtott teljesítményének köszönhetően a Fradi jutott tovább a nyolcaddöntőből.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 550 néző. Játékvezető: Iványi
Újpest: Dmitrovics – Nego, Heris, Litauszki, Rojo (M’Boma, 67.) – Nagy G., Vasziljevics, Balogh B. – Simon K. (Forró, 48.), Sztaniszavljevics, Bardhi (Ahmeti, 81.). Edző: Nebojsa Vignjevics
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Mateos, Nalepa, Bönig (Bosnjak, 78.) – Batik (Haris, 84.), Kukuruzovics (Nagy D., 54.), Csukics – Holman (Lauth, 75.), Busai (Böde, 37.). Edző: Thomas Doll
Kiállítva: Nagy G. (92.)
Továbbjutott: Ferencváros (4-1)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupa nyolcaddöntőjében a Ferencváros 4-1-re megnyerte az első mérkőzést az Újpest ellen. A második találkozón a helyzetei alapján továbbjuthatott volna Nebojsa Vignjevics legénysége, de minden lehetőségét kihagyta, a tisztes helytállást viszont nem lehet elvitatni tőlük. A Fradi pedig azt csinálta, amit kellett, vagyis megtartotta komoly előnyét.

Ahogy arra számítani lehetett, az Újpest dinamikusan kezdte a mérkőzést. Simon Krisztián már az első percben veszélyeztetett, de a lövés jócskán mellé ment. Ezután is lendületben maradtak a lilák, és a nyolcadik percben Nagy Gábor fejese eltalálta ugyan a kaput, de Dibusz Dénesnek nem okozott gondot a védés. Negyedórát kellett várni az első Fradi-helyzetre, amikor Bönig a rövid alsó sarkot célozta meg, de Dmitrovics leért.

Az Újpest dominált és hihetetlen, ordító helyzeteket hagyott ki. Először Simon Krisztián cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd 11 méterről nagyon rosszul találta el a labdát. A 21. percben Sztaniszavljevics érkezett egy belőtt labdára, de a kapu torkából nem tudta bepofozni. Mentségére szóljon, hogy lesen is állt.

A 34. percben Simon adta be a labdát, Mateos nagyot hibázott, de Sztaniszavljevics bombáját Dibusz bravúrral védte. Két percre rá ismét Sztaniszavljevics szerezhetett volna gólt, aki négy méterről lőtte fölé. Elképesztő volt, hogy milyen helyzeteket hagyott ki az Újpest.

Az első félidőben sokkal jobban játszott az Újpest, de nem tudta berúgni a helyzeteit, végül gólt nem láthatott az a kevés szurkoló, aki kilátogatott a Szusza Ferenc Stadionba.

Úgy kezdődött a második félidő, ahogy az első abbamaradt, Újpest-helyzettel: Nego készítette le a labdát Bardhinak, aki nagy erővel lőtte meg, de Dibusz ismét menteni tudott. Vasziljevics pedig már lesről pofozta be a kipattanót.

Az 52. percben ismét Vasziljevics veszélyeztetett. Egy beadást követően szép mozdulattal húzta kapura a labdát, de Dibusz ki tudta kanalazni. A csapatok a második játékrészben nem erőltették meg magukat, jobbára a középpályán folyt a csata, így gól nélkül ért véget a 2014-es naptári év utolsó magyar tétmérkőzése.

Edzői értékelések

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Két meccset játszottunk egymással, és ha a négy félidőt nézzük, a legelső félidőben négy helyzete volt a Fradinak és mind a négyet értékesíteni is tudta. Nekünk rengeteg helyzetünk volt utána, de mi nem tudtuk értékesíteni. Ezen a mérkőzésen az első félidőben szintén legalább négy-öt helyzetünk volt, és nem tudtunk gólt szerezni belőle, ez egy érdekes statisztika.

Thomas Doll, FTC: – Az első félidőben még volt egy-két lehetőségünk, a második félidőben úgy gondolom, a fiúk is az eredményre játszottak, próbáltak tartani azt. Számomra ez így teljesen elfogadható. Mélyen állt a csapat és a védekezésre rendezkedett be. A támadójátékosoknak elől nem volt könnyű dolguk, hiszen nem kaptak elég támogatást, vigyáztunk, hogy ne szaladjunk bele egy kontrába. Próbáltuk tartani az eredményt; mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

A Diósgyőr–Honvéd párharc mérkőzéseit február 14-én és 21-én játsszák.

A negyeddöntő párosítása

Debrecen – Videoton FC

Pécsi MFC – MTK

Ferencváros – Szigetszentmiklós

Diósgyőr vagy Honvéd – Nyíregyháza

Olvasói sztorik