NB I

Két hét után lelépett a légiós

Balajcza Szabolcs szerint Dmitrovics remekül helytállna Angliában, de nem a szerb rivális jövőjétől függ, hogy ő marad-e lila-fehérben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint arról beszámoltunk, közel áll a szerződéshosszabbításhoz Balajcza Szabolcs, az Újpest rutinos kapusa, akinek jelenlegi megállapodása idén nyáron jár le. A 34 éves hálóőrt ugyan több klub is keresi az NB I-ből és külföldi ajánlata is van, szíve szerint maradna a friss Magyar Kupa-győztes alakulatnál. Leszögezte, a vélhetően egy héten belül megszülető döntésében egyáltalán nem játszik szerepet szerb riválisa, az állítólag Angliából csábított Marko Dmitrovics jövője.

– Nagyon jó viszonyban vagyunk Markóval, de az ő jövőjével kapcsolatban fogalmam sincs a dolgokról. Hallottam én is arról, hogy érdeklődnek iránta, de személyesen nem mesélt a lehetőségeiről. Annyi biztos, nem azon múlik, hogy maradok-e Újpesten, hogy ő is marad, vagy eladják-e. Számomra az a fontos, hogy a szezonnak egyenlő esélyekkel fussunk neki, bárki is legyen a riválisom – mondta a 34 éves kapus a bkFM Sport Extrának nyilatkozva.

Balajcza elárulta, nem okozott komolyabb nehézséget számára a közös munka a szerb U21-es válogatott játékossal, annak ellenére sem, hogy korábban csak magyar kapustársai voltak Újpesten.

– Jó mentalitású srác. Angolul és magyarul zajlott köztünk a kommunikáció. Ő maga kért meg minket arra, ha lehet, mondjunk neki minél több mindent magyarul, mert meg akarja tanulni a nyelvet. Ez szerintem remek hozzáállás. Jó lenne, ha minden légiós ennyire komolyan venné Magyarországot és az ittlétet.

– Biztos vagyok abban, hogy jól megállná a helyét Angliában is. Kettőnk közül talán én kaptam valamivel komolyabb technikai képzést, viszont az ő testfelépítése, stílusa az, ami jobban passzol az angolos, beívelgetős, fizikálisan keményebb játékhoz.

Balajcza két újpesti csapattársa kapcsán is érdekes történetet osztott meg a hallgatókkal. A télen szerződtetett Darwin Andrade például a papírmunka miatt nem léphetett pályára egész tavasszal. A kolumbiai védő kapcsán korábban felröppentek olyan hírek, hogy engedély nélkül hagyta el hazáját és korábbi klubja, a La Equidad akár a FIFA-hoz is fordulna, amennyiben szerződtetik a Megyeri úton.

– Az edzések alapján remek kis védő, úgyhogy személy szerint örülnék annak, ha megoldódna a helyzete és nyártól a klub segítségére lehetne – mondta a kilencedik újpesti szezonjára készülő hálóőr.

BkFM Sport Extra – 14.05.30. – Balajcza Szabolcs még három évig maradhat lila-fehérben by bkFM Online Rádió on Mixcloud

Egy másik légiós azonban biztosan nem tér vissza a Szusza Ferenc Stadionba. A Standardtól kölcsönvett Makusu Mundele hozzáállása ékes példa arra, milyen légiósokra nincs szükség Magyarországon.

– Nagyon érdekes kis történet az övé. Talán két hétig, ha itt volt. De nem volt még olyan állapotban, hogy az edző betegye a keretbe az első bajnokin. Nem sokkal később megjelent a menedzsere és egyszerűen elvitte innen – mesélte a sértődött távozásról a kapus.

Balajcza arról is beszélt, a kerettagok ígéretet kaptak arra Roderick Duchatelet-től, az Újpest tulajdonosától, hogy nyáron komoly erősítések érkeznek a klubhoz. És ez az elmúlt időszaktól eltérően nem feltétlenül csak légiósok érkezését jelenti majd a Megyeri úton. A belga üzletember minden posztra két-két játékost szeretne, és Európa Liga-indulás ide vagy oda, a bajnoki címre is esélyes keretet akar kialakítani. Mindez a lila-fehérek edzője, Nebojsa Vignjevics által tett korábbi nyilatkozatokkal is egybecseng.

– Ha a nyári felkészülésnek is az ő irányításával vágunk neki, az számomra valódi garancia arra, hogy komoly erősítések lesznek a klubnál. A tulajdonos az első négy helyről beszélt, én azt mondom, legyünk az első ötben és akkor az már egy jó szezon. Emellett pedig remélem, a Ligakupában és a Magyar Kupában is sikerülhet újfent bizonyítanunk – mondta végül Balajcza Szabolcs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik