NB I

Már közel vannak az álláspontok

Balajcza Szabolcs iránt külföldről is van érdeklődés, de esélyes, hogy jelenlegi klubjánál marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt vasárnap az Újpest megnyerte a Magyar Kupát, amire az egész tavaszi szereplését kihegyezte. Utoljára 2002-ben emelhették magasba a trófeát, akkor Tamási Zoltán és Szlezák Zoltán tette ezt meg közös erővel. Bő egy évtizeddel később Balajcza Szabolcs és Kabát Péter ismételhette meg a mozdulatsort. A lilák ezzel megmentették az idényüket, szombaton a Pápa ellen pedig a felszabadult játék és a szép búcsú a cél.

A Rangadó.hu megkeresésére az Újpest csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs elmondta, hogy a Magyar Kupa-győzelem utáni fieszta élete egyik legnagyobb élménye. A 34 éves hálóőr szót ejtett a jövőjéről is, és elmondta: az is benne van a pakliban, hogy Újpesten marad.

– Milyen volt a hangulat a kupadöntő után?
– Felejthetetlen – kezdte Balajcza Szabolcs. – Már kiestek az időpontok, de a stadionban ünnepeltünk háromnegyed órát a szurkolókkal, majd az öltözőben is mulattunk fél órát. Utána elmentünk Újpestre a városházára, ahol ezerötszáz ember ünnepelt minket. A városházára nehezen tudtunk bejutni, mert a tömegtől alig bírtunk haladni. Hatalmas ünneplésben volt részünk.

– Meddig tartott az éjszaka?
– Körülbelül hajnali négyig. Hajnali egy óra körül bementünk a városba, ahol megvacsoráztunk, meg elmentünk egy szórakozóhelyre, ami vasárnap lévén nem volt sokáig nyitva. De nem is baj, mert a meccsen mindenki elfáradt.

– A heti edzésmunkán mennyire érződött a kupagyőzelem? Lazább volt ez a hét?
– Nem mondanám, hogy lazább volt. Kaptunk két szabadnapot, majd szerdától edzettünk és keményen készültünk a Pápa elleni meccsre.

– A Kecskemét elleni bajnokin meglepetésre bekerült a csapatba. Azért volt, hogy a Magyar Kupa-döntő előtt bemelegedjen?
– Magam sem tudom. A vezetőedzővel nem beszéltük meg a dolgot. Hallottam pletykákat. Volt, aki azt mondta, hogy a mester váltani akart kapusposzton. Van, aki szerint azért, hogy meccsben legyek a kupadöntőre. A döntés nem lett megmagyarázva, de magam is úgy gondolom, hogy az utóbbi miatt védtem.

– A Kecskemét ellen csak közvetlenül a találkozó előtt tudta meg hogy védeni fog. Pápán is ez lesz a forgatókönyv?
– A taktikai értekezleten, meccs előtt másfél órával tudtam meg, hogy én fogok védeni. Furcsa volt, mert Marko Dmitrovics sem tudott a dologról, pedig az edzők többnyire szerdán-csütörtökön már szokták közölni a kapusokkal, hogy ki fog védeni.

– Akkor még nem tudja azt sem, hogy Pápán védeni fog-e?
– Fogalmam sincs. Marko Dmitrovics egész héten a szerb U21-es válogatottnál volt, de hétvégére visszarendelték, úgyhogy nem lehet tudni, melyikünk nevével kezdődik majd az összeállítás.

– A héten az Újpest tulajdonosa elmondta, hogy hároméves szerződést kínált önnek. Korábban nem volt megelégedve a szerződéshosszabbítás feltételeivel és azt mondta: „nem vagyok bohóc”. Ez ugyanaz a szerződés?
– Ez már egy újfajta szerződés. Sokat beszélgettünk az elnök úrral a héten, és jövő hétig adtunk időt egymásnak. Szeretném ezt az ügyet lezárni jövő hét csütörtök-péntekig. Meglátjuk, hogy mi lesz, mert az álláspontok nagyon közel voltak egymáshoz. Roderick Duchatelet nagyon akarja, hogy maradjak, én is szeretnék maradni, de bizonyos feltételek ehhez szükségesek. Hangsúlyozom, hogy ezek nem anyagi feltételek. Az elnök úr szerint nagy szükség van rám, csak azt kell tisztáznunk, hogy milyen szerepben.

– Az előző interjúban azt is mondta, hogy második számú kapusnak akarták megtartani…
– Nincs ez így kimondva, de olyan kapust szeretnének, akihez hozzá lehet nyúlni, ha valami baj van. Most nem lehet tudni, mi lesz, mert lehet, hogy Dmitrovicsot eladják a nyáron. Jelenleg csak annyi biztos, hogy hosszú távú szerződést kínált fel az elnök.

– Vannak kérői az NB I-ből?
– Van érdeklődés az első és a másodosztályból is. Csapatneveket nem szeretnék mondani. Van egy megkeresés külföldről is, amely nagyon meglepett, mert harmincnégy évesen egy igen komoly bajnokságból jött.

– Az NB II-ben védene?
– Nagyon szeretnék az első osztályban védeni.

– Akkor jó, hogy télen nem ment vissza Kaposvárra…
– Szóbeszédből hallottam erről a lehetőségről, de hivatalos úton nem keresett meg senki Kaposvárról.

– Mit vár a Pápa elleni mérkőzéstől?
– Biztos, hogy felszabadult meccs lesz, mert a Magyar Kupát már megnyertük. Igaz, hogy az idei helyezésünk nem lesz túl fényes a bajnokságban, de egy-két helyet még léphetünk felfelé. Nem egy bulimeccset szeretnénk játszani, hanem odafigyelve nyerni akarunk.

– Sok szurkolót várnak a kupagyőzelem után? Folytatódhat az ünneplés?
– Mindenképpen. A környékről is többen jönnek majd, akik nem jutottak el a kupadöntőre. Sok nézőt várunk, és remélem, hogy a meccs után is tudjuk majd folytatni az ünneplést.

Olvasói sztorik