NB I

„Ideje lenne nyernünk valamit”

Lehet, hogy a lilák csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs mégsem távozik az idény végén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzésén az MTK hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott az Újpest ellen egy viszonylag eseménytelen mérkőzésen. A továbbjutás így május 6-án a Szusza Ferenc Stadionban dől majd el a visszavágón, ahol minden bizonnyal ismét Balajcza Szabolcs fogja védeni az Újpest kapuját.

A Rangadó.hu megkeresésére a lila-fehérek csapatkapitánya elmondta, hogy nehéz visszavágóra számít az MTK ellen, és azt is megpendítette, hogy a korábbi hírekkel ellentétben talán mégis az Újpest kapusa marad.

– Sokan élesebb mérkőzésre számítottak szerdán. Mi volt a baj?
– Nagyon langyos meccset játszottunk – kezdte Balajcza Szabolcs. – Úgy tűnt, mintha egyik csapat sem szeretne gólt kapni. A második félidő utolsó húsz perce már igazi futballmeccsre emlékeztetett. Volt több lehetőségünk is pontrúgásból, az MTK is játszhatta a jól megszokott kontrajátékát. A kupahangulat megvolt, de sajnálom, hogy nem tudtunk gólt rúgni, mert így nehéz lesz a visszavágó.

– Az első félidőben bemutatott egy szép bravúrt. Milyen volt ismét védeni?
– Nem volt furcsa. Nagyon élveztem a mérkőzést. Friss vagyok, és jó erőben érzem magam. Sikerült végig koncentrálnom, és úgy érzem, tudtam segíteni a csapatnak.

– Nincs berozsdásodva?
– Szerencsére nem, de bizonyos játékhelyzetekben kellenek a mérkőzések. Tartottam tőle, hogy lesz egy-két szituáció, amit nem tudok majd megoldani, de nem így lett. Van, amit utólag másképp csinálnék, ha folyamatosan védenék, de így is sikerült lehoznom a találkozót.

– Milyen taktikával mentek ki a pályára?
– Szerettünk volna gólt lőni, bár ez nem nagyon látszott a mérkőzés képén. Az első negyedórában fölényben játszottunk, de nem sikerült gólt rúgnunk. Utána nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy ne is kapjunk. Az utolsó néhány meccsünkön hiányzott a csapatból az élesség. A támadójáték nem elég hatékony. A védekezésünk rendben van, de a támadójátékon változtatnunk kell.

– Az MTK kulcsjátékosainak pihentetései mennyire lepték meg?
– Meglepő volt, de meg lehet érteni őket, hiszen biztosan bent akarnak maradni az NB I-ben. Viszont három hét múlva, a visszavágóra szerintem rendes csapattal fognak kiállni, mert addigra már el fog dőlni a bennmaradásuk. Van még addig három bajnoki, és a sors fintora, hogy az elődöntő visszavágója május hetedikén van, de előtte a bajnokságban pont az MTK-val fogunk játszani.

– Az a mérkőzés előrevetíthet valamit a Magyar Kupában, vagy inkább sakkozni fognak az edzők a bajnoki és a kupameccs miatt?
– Biztos vagyok benne, hogy mindkét edző megkeveri majd a kártyákat a két kupameccs között.

– Télen már eldőlt, hogy az idény végén távozik Újpestről. Gondolom, szívesen tenné kupagyőzelemmel…
– Nem csak azért szeretnék nyerni, mert esetlegesen távozom, hanem mert nagyon régóta az Újpest játékosa vagyok, és ezalatt még semmilyen trófeát nem sikerült nyernem. Még nem vagyunk a döntőben, de ideje lenne nyernünk valamit.

– Egy kupagyőztes kapus kelendőbb az átigazolási piacon. Tudja már merre tovább?
– Az Újpestnél jelezték, hogy szeretnének velem hosszabbítani. Ez számomra meglepő volt az eddig történt események tudatában. Megkezdtük a tárgyalásokat, de egyelőre nem jutottunk még A-ból a B-pontba. Ezen kívül több helyről is volt már megkeresés, bizakodó vagyok. Egyelőre semmi nem biztos. Teszem a dolgomat, és majd nyáron eldől a sorsom.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik