NB I

Pécs: a jó játékosok túl drágák

A Győrből elküldött Leandro Martínez is szóba került a PMFC-nél, de túl sokat kér.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sereghajtó PMFC szimpatizánsai eddig hiába várták a nagy bejelentéseket. Az átigazolási időszak január 26-án kezdődik és február 23-án éjfélig tart, de az nem tilos, hogy a klubok megegyezzenek a kiszemeltekkel. Miközben a baranyaiaknál nagy a csend, a riválisok aktívabbak, és bizony jó néhány olyan játékos elkelt már, akikre érdemes lett volna lecsapnia az élvonal utolsó helyezettjének.

Nemrég azt nyilatkozta Győri János, a PMFC-Matias ügyvezetője, hogy várhatóan már a felkészülés megkezdése előtt lesz bejelenteni valójuk. Nos, kedd délutánig semmiféle nagy durranás nem történt. Bár a klubnál többször is hangsúlyozták, nagyon nehéz a magyar mezőnyben megfelelő játékost találni (elsősorban az ár-érték arány miatt), azért az utóbbi időben le lehetett volna csapni egy-kettőre. Olyanokra, akik szinte biztosan segíteni tudtak volna a bennmaradásért küzdő csapatnak.

A legjobb fogás talán Dalibor Volas lett volna, akinek a Debrecentől kellett távoznia. A szlovén csatár 2013 nyarán került a DVSC-hez, és bár nem mindig játszott, azért így is rugdosta a gólokat. Tavaly decemberben azonban szerződést bontottak vele – na, ekkor kellett volna ugrania a PMFC-nek. De nem ugrott. Helyette megtette más: az ősszel a Bajnokok Ligájában vitézkedő szlovén kirakatcsapatnak, a Maribornak megfelelt Volas…

Amióta Miriuta Vasile lett a Győr vezetőedzője, jó néhány futballistát elküldött a keretből. Köztük akadnak olyanok is, akikre biztosan nem mondtak volna nemet a PMFC-nél: ilyen például az argentin-olasz csatár, Leandro Martínez. A támadó szóba is került a pécsieknél, ám Győri Jánostól megtudtuk, anyagi okok miatt nem kerülhetett sor a szerződtetésére – magyarán a győriek a PMFC pénztárcájához mérten túl sokat kértek érte.

A névsort még lehet folytatni, hiszen többek között szabad Czvitkovics Péter (a Puskás Akadémiától távozik) és Völgyi Dániel (Győr) – csak az a kérdés, mennyit hajlandó áldozni a pécsi tulajdonos, Matyi Dezső. Valószínűleg nem eleget, ezért kell külföldiekre „vadászni” – írja a bama.hu.

Olvasói sztorik