NB I

Búcsúzik a pécsi klublegenda

Lantos Levente 266 bajnoki meccsen viselte a PMFC mezét; a több játéklehetőség érdekében távozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pécsi születésű Lantos Levente 1997-ben csatlakozott a PMFC-hez, 2000. március elején mutatkozott be a felnőttek között. Tagja volt a két másodosztályú bajnokcsapatnak, és egy Ligakupa-ezüstérmet is a vitrinjébe akaszthatott. Lantos mutatója európai szinten is megsüvegelendő: a 34 éves, rutinos védő több mint 17 éven át volt egyazon klub labdarúgója, sorozata mindössze egy szezonra szakadt meg, mivel korábban egy évet kölcsönben Komlón töltött.

Eddig összesen 266 bajnoki meccsen játszott pécsi színekben, az NB I-ben 107 találkozón szerepelt és két gólt szerzett. A csapatkapitány ennek ellenére most úgy döntött, hogy a több játéklehetőség érdekében távozik – írja a PMFC honlapja.

– El kell ismernem, a végéhez közeledik a játékos-pályafutásom ugyanakkor érzem még magamban a lendületet és az elszántságot, játszani szeretnék – indokolta döntését Lantos Levente a klub honlapján. – Az elmúlt időszakban akármennyire is igyekeztem, nem tudtam a PMFC kezdőjébe kerülni, így arra az elhatározásra jutottam, hogy megpróbálom máshol, más osztályban. Nehéz volt elfogadtatnom magammal a váltás szükségességét, mert nagyon szép időszakokat éltem meg a Péccsel. Kiemelném azokat a szezonokat, amikor kétszer is feljutottunk a másodosztályból az NB I-be, de persze mint mindenkinek, nekem is voltak rosszabb periódusaim a karrierem során. Nehéz szívvel búcsúzom, de most jött el az idő, hogy lépjek. Nem csak a társaknak, de a klubnál dolgozó kollégáknak is köszönöm az együtt töltött sok-sok időt. Emellett természetesen hálával tartozom a szurkolóknak is, akik elfogadtak és megszerettek. Bízom benne, hogy mindenkiben a pályán és azon kívül is szép emlékek maradnak meg rólam. Leírhatatlanul nagy megtiszteltetés volt a PMFC csapatkapitányi karszalagját viselni, azonban most eljött az idő, hogy átadjam másnak. A klub és a köztem lévő kapcsolat nem fog teljes mértékben megszakadni, ehhez a tulajdonos is ragaszkodott. Nem kizárt, hogy visszatérek, de már más minőségben. Addig is még szeretnék futballozni. Köszönök mindent és hajrá Munkás.

Olvasói sztorik