NB I

Átalakulóban a PMFC kerete

A sereghajtó pécsiek komolyan meg akarják erősíteni a keretüket a bennmaradás érdekében a tavaszi rajt előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy azt Győri János, a PMFC-Matias ügyvezetője korábban nyilatkozta, a csapatnak erősítésre van szüksége a szezon második felét megelőzően. Ennek egyik eleme a kemény téli felkészülés, hiszen Robert Jarni vezetőedző vért, verejtéket és könnyeket ígért az alapozásra – írja a klub honlapja.

A múlt héten a tulajdonos, az ügyvezető és a szakmai stáb közösen egyeztetett. Ezen a találkozón kiderült, a játékosok közül kikre nem számít a továbbiakban az új edző. Matyi Dezső pedig arról biztosított mindenkit, hogy a klub anyagi háttere stabil, és a bennmaradás érdekében új igazolásokra is számíthatnak a szurkolók. Továbbá a csapat téli edzőtáborba is elutazhat. Győri János elmondta: még mindig az az elsődleges cél, hogy minél több saját nevelésű fiatalt építsünk be a csapatba, viszont a gyengén sikerült ősz miatt erre most kevesebb lehetőség van. Ezzel együtt főként magyar labdarúgókat szeretnénk a pécsi keretben tudni, ugyanakkor a minőségi hazai futballisták nagyon komoly fizetési igényekkel állnak elő. Hasonló összegért olykor egy klasszissal jobb külföldit is el lehet csábítani. A fiatalok beépítése pedig nem időszerű, mert a kísérletezgetés a jelenlegi helyzetben komoly kockázatot rejt magában.

Az ügyvezető elárulta, hogy szerdán közös megegyezéssel szerződést bontottak Wittrédi Dáviddal, míg Lantos Levente valószínűleg kölcsönben más csapatnál folytatja. A klubikonnal azonban edzőként hosszú távon is számolna a PMFC. Ugyanakkor a stáb nem számít a továbbiakban Pölöskey Péter és Mohl Dávid játékára, az ő jövőjükről később születik döntés. A klub és a horvát balhátvéd, Mario Tadejevics között azonban a sajtóhíreknek megfelelően valóban zajlanak tárgyalások, de megállapodásról még korai lenne beszélni.

A PMFC-nek jelenleg csak olyan új labdarúgókra van szüksége, akik azonnali segítséget tudnak nyújtani a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Ennek érdekében a védelembe, a középpályára és a támadószekcióba is kell igazolniuk. Főként csatárra lenne szüksége a klubnak, hiszen ősszel hadilábon álltak a góllövéssel, ráadásul sokszor Fröhlich Rolandnak kellett centert játszania.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik