NB I

Wittrédi több ajánlatot is kapott

A PMFC távozó játékosa elmondta, hogy legszívesebben NB I-es csapathoz igazolna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az átigazolási időszak hivatalosan még el sem kezdődött, a Győri ETO és a Pécsi MFC azonban már bejelentette, hogy több játékosra nem tartanak igényt. Az egyik ilyen a pécsi születésű Wittrédi Dávid, aki több mint 150 élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött hagyja el a baranyai klubot. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nehéz a búcsú, és lehetőleg NB I-es csapatok megkereséseit várja.

– A Haladás elleni Ligakupa-mérkőzés után gondolta volna, hogy nem Pécsen kezdi meg a felkészülést?
– Megmondom őszintén, igen, gondoltam. Már a meccs előtt megfogalmazódott bennem: elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó meccsem egy ideig a Pécs színeiben. Fel voltam készülve erre. Szerencsére a Haladás elleni Ligakupa-találkozó jól sikerült, így szép volt a búcsú – kezdte Wittrédi Dávid.

– Pécsi születésűként nehéz elhagyni a csapatot?
– Nagyon nehéz, hiszen ezer szállal kötődöm a városhoz. Itt nőttem fel, ha kölcsönben is futballoztam, az a környéken volt. Biztosan nehéz lesz elszakadni a várostól és a csapattól.

– Mi a legszebb emléke a Pécsen eltöltött hosszú időszakról?
– Sok szép emlékem van, de a legszívesebben a Videoton elleni Ligakupa-döntőre emlékszem. Gólt is szereztem, és a csapat sem játszott alárendelt szerepet a fehérváriakkal szemben. Ugyan végül másodikok lettünk, de ez nagyon megmaradt bennem.

– Kapott már ajánlatokat más kluboktól?
– Egyelőre semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni. Annyit tudok mondani, hogy több NB II-es együttes is megkeresett, de az élvonalból is vannak ajánlatok. A tárgyalásig még egyik csapattal sem jutottunk el. A távolság annyira nem zavar, mert a családom is jön majd velem. Ha tehetném, inkább NB I-es csapathoz igazolnék, de több NB II-es klubnak is nagyon komoly tervei vannak, szóval majd elválik…

– Hogy érzi, még az alapozás előtt eldőlhet, hol folytatja?
– A felkészülés általában január közepén kezdődik a csapatoknál, és igen, addigra szeretném, ha eldőlne. Folyamatosan edzek, hiszen nem szerencsés, ha a nulláról kell kezdenem egy új csapatnál. Magammal és a leendő klubommal sem akarok kibabrálni.

Olvasói sztorik