NB I

Senkinek nem kell Nikolics?

A góllövőlista vezetője a Blikk szerint havi 6,4 millió forintért maradhat a székesfehérvári klubnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton egyik legnagyobb értéke Nemanja Nikolics, de idén nyáron lejár a szerződése, a klub pedig fontos döntés előtt áll: vagy meghosszabbíthatja, vagy még most a télen el kellene őt adnia, hogy pénzt kapjon érte. Ráadásul nem kis összegről van szó, a mértékadónak tartott transfermarkt.de oldal szerint 1,1 millió euró (350 millió forint) a támadó jelenlegi becsült piaci értéke. Az azonban kizárt, hogy ezt az összeget fél évvel a jelenlegi megállapodás lejárta előtt a magyar válogatott csatárért bárki is kifizesse. A játékos pedig bizonyos feltételekhez köti maradását.

– Az a vágyam, hogy külföldön is kipróbáljam magam, de ha teljesítik az általam kért feltételeket, akkor akár a pályafutásom végéig a Videoton játékosa maradok. A klubtól azonban egyelőre nem kaptam választ – nyilatkozta a játékos a vajdaságimagyarszo.com oldalon.

A Blikkinformációja szerint a maradás egyetlen feltétele természetesen a pénz: szeretne havonta nettó 20 ezer euróhoz (6,4 millió forinthoz) jutni, a fehérváriak viszont nem kínálnak neki ennyit. Egy bennfentes szerint ezt a pénzt komolyabb európai bajnokságban aligha fizetik ki az NB I góllövőlistáját 16 találattal vezető csatárnak.

Nikolicsot több klub figyelte, de senkit nem győzött meg. Ezt a pénzt a kontinensen valószínűleg csak a Videotonban kaphatja meg, nyugaton az NB I-ből érkező focisták nem részesülnek ilyen fizetésben. Talán Ázsiában jobban járna, de 27 évesen még nem lenne értelme olyan messzire elszerződnie – idézi a napilap a neve elhallgatását kérő informátort.

Ugyanakkor tény, Nikolics idehaza kiemelkedik a mezőnyből, és akadnak az élvonalban, akik hasonló összeghez jutnak, de nem olyan eredményesek mint ő…

Olvasói sztorik