NB I

Nikolicsnak csak a tripla hiányzik

A Vidi csatára csapata védelmére is büszke, de továbbra is kergeti első mesterhármasát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felesleges volt aggódniuk a Videoton szurkolóinak Nikolics Nemanja formája miatt, a góllövőlista vezetője pár meccs “hallgatás” után Pápán két remekbe szabott góllal jelezte, szó sincs formahanyatlásról.

Nikolics ezzel elérte az őszre maga elé célul kitűzött tizenöt gólt, így érthetően boldogan nyilatkozott a vidi.hu-nak, bár az is kiderült, van némi hiányérzete.

„Az volt a tervünk, ami végül sikerült is, hogy a saját akaratunkat ráerőltessük a hazai együttesre – mondta Nikolics. – Az, hogy a meccs elején két gyors gólt sikerült szereznünk, az egész csapatot megnyugtatta, és a saját játékunkat tudtuk játszani. Öt gólt rúgtunk Pápán, ahol eddig nyolc bajnokin összesen hat gólt szereztek az ellenfelek, úgy gondolom, ez önmagáért beszélő adat. Ami miatt egy picit csalódott vagyok, hogy továbbra sincs mesterhármasom bajnokin a Vidiben, pedig ezúttal is közel jártam hozzá. Már legalább húsz alkalommal szereztem két gólt, nagyon örülnék egy mesterhármasnak is, de természetesen a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen. Ezzel a pápai győzelemmel egy kis lépést tettünk ismét a végső célunk felé, de még mindig nagyon sok van hátra a szezonból.”

A csatár ezután a védelmet dicsérte, kiemelve egy egyedülálló mutatót: „Az, hogy tizenhat fordulót követően tizenhárom bajnokin gólt sem kaptunk, szerintem európai szinten is ritkaságszámba megy” – mondta a góllövőlista vezetője.

Nos, ebben nem téved, a számottevő európai ligákban nincs a Vidiéhez fogható védekezési hatékonyság – bár jegyezzük meg, a top-ligákban még kevesebb fordulót játszottak eddig, mint az OTP Bank Ligában.

Olaszországban a Juventus is mindössze öt gólt kapott eddig, igaz, 13 meccsen. Buffon hálója négy meccsen rezdült. Spanyolországban a Barca védelme a legerősebb, szintén 13 mérkőzésen mindössze hat kapott góllal (ebből hármat a Real Madridtól kaptak) – de ők is négy meccsen kapituláltak. A Bayern München viszont jobb lehet, mint a Videoton ebben a mutatóban is, a bajorok a Bundesligában 13 forduló alatt csak három gólt kaptak és egyelőre három mérkőzésen találtak be ellenük az ellenfelek. A kevésbé erős bajnokságokban is találunk remek mutatókat, Csehországban a Sparta Praha 17 meccsen mindössze hét gólt kapott (de hat különböző alkalommal), míg Cipruson az APOEL szintén megdöntheti a Vidi rész-csúcsát: 11 fordulóban két kapott gól (két különböző találkozón) azt jelzi, az ő kapujuk is a legtöbbször bevehetetlen.

Olvasói sztorik