NB I

Nyolcmillió felett az újpesti bírság

Toronymagasan a lila-fehér klub fizette a legtöbb pénzbüntetést a szövetségnek az őszi szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizenhét élvonalbeli bajnoki fordulót, négy Magyar Kupa-kört és nyolc Ligakupa-fordulót rendeztek az ősz során. A legtöbb mérkőzést követően a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága is munkában volt: a játékos-eltiltások mellett a csapatok szurkolóinak viselkedését is értékelte a grémium, és bizony nem egy esetben súlyos bírságot szabott ki a különböző – vélt vagy valós – rendbontások miatt.

Az ősz során több alkalommal is a szövetség szidalmazása miatt büntetett az MLSZ, de a pirotechnikai eszközök használata, rasszista megnyilvánulások, illetve egyéb rendbontások is terítéken voltak.

A legtöbb büntetést az Újpest gyűjtötte az élvonalbeli csapatok közül, a lila-fehér klub a szurkolók miatt 8.5 millió forintot volt köteles befizetni a közös kasszába – a legnagyobb bírságot a nyolcadik forduló után kapta, amikor a Fradi elleni hazai mérkőzést követően másfél millió forintos pénzbüntetést szabtak ki rá, sőt utólag hatályba lépett a szintén akkor megítélt, két mérkőzésre szóló szektorbezárás is.

Csapat Büntetés (Ft)
Újpest FC 8 550 000
Diósgyőri VTK 4 200 000
Ferencváros 2 650 000
Videoton 2 250 000
Nyíregyháza Spartacus 1 900 000
Győri ETO FC 1 700 000
Debreceni VSC-TEVA 1 550 000
Pécsi MFC-Matias 1 550 000
Szombathelyi Haladás 1 050 000
Dunaújváros PASE 500 000
Lombard FC Pápa 200 000
Kecskeméti TE 100 000
Budapest Honvéd 50 000
MTK 0
MVM-Paks 0
Puskás Akadémia 0

Egy összegben a legnagyobb tételt a Diósgyőrnek kellett kifizetnie: a miskolci klub szintén a Fradit fogadta a tizedik fordulóban, és szurkolói részéről olyan súlyos rendbontást tapasztalt a szövetség, amelyet kétmilliós bírsággal „honorált”. A DVTK ezzel a büntetéssel a második helyen áll ebben a rangsorban (4.2 millió forint), a harmadik a Fradi (2.65 millió), míg negyedikként a Videoton lépte át a kétmilliós határt (2.25 millió).

Az MTK, a Paks és a Puskás FC szurkolói részéről nem tapasztalt olyan viselkedést a szövetség, amelyet pénzbüntetéssel kellene szankcionálni, és a Bp. Honvéd szurkolói is csupán egy ötvenezer forintos csekket hoztak össze a klubnak. A Kecskemét részéről egyszer tapasztalt egy százezres rendbontást az MLSZ – illetve a klubot egy tartozás miatt további ötvenezerrel büntette, de ez nem a szurkolók részére róható fel.

*A táblázatban csak a szurkolói rendbontások miatti büntetéseket tüntettük fel. A bajnoki-, Magyar Kupa- és Ligakupa-bírságokat is beleszámoltuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik