NB I

Mégis kétmillióra büntetik a Diósgyőrt

A keddi döntés értelmében a DVTK–Újpest miatt mindkét klubnak 800 ezer forintot kell fizetnie.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága december 9-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Sándor György (Videoton) 1, Stopira (Videoton) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kálnoki Kis Dávid (MTK), mert az asszisztens személyére sértő kifejezést használt és a kiállítás után a játékvezetőt hátulról meglökte, december 9-től kezdődően minden sporttevékenységtől három hónapra szóló eltiltást kapott.

A fellebbviteli bizottság a Diósgyőr–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban hozott elsőfokú fegyelmi határozatot hatályon kívül helyezte és a FEB-et új eljárás lefolytatására kötelezte. Az új eljárás keretében a FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet, az ellenfél csapat játékosának és az MLSZ-nek a szidalmazása) és más nemzetet érintő, kirekesztő megnyilvánulása miatt kétmillió pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, rendezési hiányosság (pirotechnikai eszközök bevitele), szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet, az MLSZ és a játékvezető szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A bizottság figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A bizottság a Diósgyőr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai és más sportszervezetek, valamint az MLSZ szidalmazása) és pirotechnikai eszközök használata miatt 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB döntésekor figyelembe vette, hogy a sportszervezet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnikai eszközök használata miatt is visszaesőnek minősül.

A Honvéd–Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai tartalmú kifejezés skandálása miatt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Ligakupa

A Ferencváros–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a vendég sportszervezet és a játékvezető szidalmazása) miatt 200 ezer forint, az Újpestet szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (a hazai sportszervezet szidalmazása) miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Teremlabdarúgás

A Ferencváros–Asterix NB II-es mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, rendezéssel kapcsolatos előírások megsértéséért és a rend nem megfelelő biztosításáért (a levonuló játékvezetők védelmének elmulasztása, a játékvezetőnek egy labdával történt megdobása) a soron következő két hazai mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére, valamint 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték.

Olvasói sztorik