NB I

Jótékony magyar Borussia-szurkolók

Gyűjtést és árverést szerveztek, hogy egy súlyos beteg másfél éves kisfiúnak segítsenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Borussia Dortmund hivatalos magyarországi szurkolói csoportja, a BVB Fanclub Ungarn tagjai idén gyűjtést és árverést szerveztek, hogy az így befolyt összeggel a súlyos gerincvelő-daganattal született másfél éves Hunor gyógytornájának finanszírozásában segíteni tudjanak. Az adományt december 22-én hétfőn adják át a családnak.

A magyar BVB szurkolói klub 2003-ban alakult, jelenleg kb. 70-80 aktív tagja van, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 50 évnél idősebb. A csoport szoros kapcsolatot ápol az anyaklubbal és szinte minden hazai mérkőzésen képviselteti magát, legyen az bajnoki, vagy épp nemzetközi kupatalálkozó.

A klub elnöke, Jaczkó Zoltán szeretné, ha hagyományt teremthetnének az idei összefogásból, és esetleg a következő években nem csak a dortmundi szurkolók, hanem más csapatok hazai drukkerei is részt vennének benne. Véleménye szerint ugyanis a foci is képes összehozni az embereket, és képes segíteni másokon, ha az élet úgy kívánja.

A szurkolói klub tagjai azzal szeretnének segíteni Hunornak és családjának, hogy a saját kis adományaikból és ereklyéik elárverezéséből befolyt közel 300 ezer forintot a súlyos beteg kisfiú gyógyítására felajánlják.

Olvasói sztorik