Nemzetközi foci

Ter Stegenre élete kihívása vár

Andoni Zubizarreta szerint a világ bármely kapusának nehezére esne Victor Valdés örökébe lépni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

“Nehéz feladat vár Ter Stegenre, de egyúttal rendkívül izgalmas kihívás is” – nyilatkozta Andoni Zubizarreta, az FC Barcelona sportigazgatója a klub új kapusának bemutatását követően.

A 22 éves hálóőrnek azt a Victor Valdést kell pótolnia a következő idénytől, aki 535 tétmeccs és tizenöt nagy európai trófea után intett búcsút a csapatnak, így komoly és nehéz örökséget kell átvennie.

“Nagy kihívás lesz számára, de hisszük, hogy képes lesz kezelni. Rendkívül fiatal kapus, de már megvan a kellő tapasztalata, a Bundesliga egyik igen erős csapatában húzott le remek idényeket” – tette hozzá Zubizarreta.

“Gyors és mozgékony, rendkívül határozott. Egyaránt jó a levegőben és az egy az egy elleni szituációkban. Remek lehetőségek rejlenek benne, de természetesen, mint bárki másnak, úgy előtte is hosszú út áll és sokat fejlődhet még.”

“Az elmúlt két-három évben kiemelt figyelemmel követtük a teljesítményét, és többször is megpróbáltunk egyezségre jutni vele. Ám ő végig kitartott a Borussia mellett és úgy érezte, tanulnia, fejlődnie kell, mielőtt belevág egy ilyen kalandba. Most elérkezett számára az idő” – zárta gondolatmenetét a Barcelona sportigazgatója.

Olvasói sztorik