NB I

Juhász és Lamah a legdrágább

Összeállításunkban az NB I mezőnyének legértékesebb játékosait rangsoroltuk csapatonként.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szünet van az élvonalban, de hamarosan következik egy olyan időszak, amely felülírhatja az eddig történteket, és akár mindent a feje tetejére állíthat. Ezt pedig úgy hívják, hogy átigazolási időszak. Az élcsapatok igyekeznek egyben tartani a keretüket, a rosszul teljesítők pedig szeretnék megerősíteni azt.

A Rangadó.hu összeállításában minden NB I-es csapat legértékesebb játékosát tüntettük fel. A labdarúgók értékeit a mértékadónak tartott transfermarkt.de oldal közli.

Az őszi első Videoton nem véletlenül menetel ilyen jól a bajnokságban, hiszen az NB I legerősebb keretével rendelkezik. A legértékesebb – itthon játszó – magyar labdarúgó Juhász Roland, akinek 1,2 millió euró a piaci értéke. Nemanja Nikolics nem sokkal marad le tőle (1,1 millió euró), de nem kizárt, hogy a csatárt tavasszal már egy külföldi csapat színeiben láthatjuk.

Az idei szezon egyik meglepetéscsapata az MTK. A fővárosi kék-fehéreknél a csapatkapitány, Kanta József éri a legtöbbet, 600 ezer eurót. A harmincéves középpályás már hosszú évek óta vezéregyénisége és egyik legjobbja csapatának.

A diósgyőrieknél Kádár Tamás számít a legértékesebbnek a maga 800 ezer eurójával, de a csapatkapitány, Elek Ákos sincs nagyon lemaradva (750 ezer euró). Ők ketten nem hiába tagjai a magyar válogatottnak.

A Debrecen a szezon második felében nyújtott teljesítmények köszönhetően érte el a tabella negyedik helyét. Kondás Elemér együttesében szintén egy válogatott játékos, Varga József éri a legtöbbet, 900 ezer eurót. A tar középpályás a tavalyi szezont az angol másodosztályú Middlesbrough csapatánál töltötte.

Roland Lamah a Ferencváros belga légiósa az egész NB I legértékesebb játékosa. A 26 éves támadó piaci értéke 1,5 millió euró. A zöld-fehérek rangsorában David Mateos áll mögötte (egymillió euró).

Az Újpestnél is egy légiós a legértékesebb, a nigériai Kim Ojo, aki eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Megyeri úton (800 ezer euró), bár sokáig sérült volt.

Az idén szintén meglepően jól szereplő Paks csapatában csak magyar labdarúgók szerepelnek, de közülük is a legmagasabb becsült piaci értékkel Fiola Attila rendelkezik, aki idén bemutatkozott a válogatottban is. A 24 éves középhátvédet 400 ezer euróra árazták be.

A Puskás Akadémiából Lencse László éri a legtöbbet. A 26 éves támadót 600 ezer euróra becsülik. Lencse egyébként nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, hiszen Felcsút előtt a görög Aszterasz Tripolisz csapatát erősítette, de futballozott Izraelben is.

A Győri ETO idén nem a csapat erejéhez méltóan szerepel. Ez a keret sokkal erősebb a mostani helyezésükhöz képest. Példának okáért Priskin Tamás piaci értéke egymillió euró körül mozog, míg a szintén válogatott csatár, Rudolf Gergely sem sokkal marad le (900 ezer euró).

A Kecskemét legértékesebb játékosa a frissen szerződtetett válogatott balszélső, Laczkó Zsolt, a maga 350 ezer eurós vételárával.

Az újonc Nyíregyházánál két játékos piaci értéke is 250 ezer euró. A kapus Balogh Jánosé és a támadó Bajzát Péteré.

A Lombard Pápánál is holtverseny alakult ki, két védő a legértékesebb: Tóth Gábort és Nagy Tamást egyaránt 200 ezer euróra becsülik.

A Budapest Honvédnál a csapat 21 éves középpályása, Vécsei Bálint a legértékesebb, aki már külföldről is kapott ajánlatot. Nem is csoda, hogy magas, 700 ezer eurós a vételára.

A másik újoncnál, a Dunaújvárosnál egy diósgyőri kölcsönjátékos éri a legtöbbet. Nikházi Márk jó igazolásnak tűnik, hiszen vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy a DPASE-nak nem a kiesőzónából kell várnia a tavaszi mérkőzéseket (400 ezer euró).

A Haladásnál hasonló a helyzet, mint a kispestieknél. Radó Andrást több klub is vitte volna, de végül a szombathelyi klub egyik ajánlatot sem fogadta el, mert azok elmaradtak a várt összegtől. A 21 éves támadó piaci értéke 700 ezer euró. Idén ő sem tudott segíteni a vasi zöld-fehéreknek…

Végül az idén pocsék szezont futó Pécsnél egy védő, a rutinos Balogh Bélaéri a legtöbbet, 400 ezer eurót.

Olvasói sztorik