NB I

Juhász Roland lett az év legjobbja

A nőknél Zeller Dórát, a teremlabdarúgóknál Trencsényi Jánost és Szabó Boglárkát választotta a szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén ötven sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik az ebben az évben visszavonuló Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója, aki 18. alkalommal nyerte el az év legjobbja címet.

Ugyancsak figyelemreméltó a fallabdázó Krajcsák Márk és a számszeríjász Lénárt Ágota elsősége, ők ugyanis tizenegyedszer lettek elsők sportágukban. A „tizedesek” táborát gyarapítja Balázs Péter tájékozódási búvárúszó, valamint az olimpiai és világbajnok tornász, Berki Krisztián.

Berki mellett világbajnoki arannyal érdemelte ki a legjobb címet a birkózó Bácsi Péter, és Európa-bajnoki győzelemmel a kalapácsvető Pars Krisztián, aki hetedszer végzett az élen. Már két riói kvótás is található a listán, a vitorlázó Berecz Zsombor és a sportlövő Tobai-Sike Renáta.

A labdarúgóknál Juhász Rolandot választották meg az év legjobbjának. A Magyar Kézilabda Szövetség csak a december 21-én záruló magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság után nevezi meg legjobbjait.

Labdarúgás

Férfiak: Juhász Roland (Videoton FC) harmadszor

Nők: Zeller Dóra (SV Hoffenheim, német) először

Férfi futsal: Trencsényi János (Berettyóújfalu) először

Női futsal: Szabó Boglárka (Astra) először

Strandlabdarúgás: Fekete Viktor (Goldwin Pluss FC) negyedszer

Olvasói sztorik