NB I

Carrillo: az aranyérem az egyértelmű cél

A listavezető Videoton vezetőedzője szerint további fejlődésre is képes lehet a csapat, de egyelőre nem tudja, ki marad Fehérváron az őszi keretből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szezonértékelő interjút adott az ünnepek előtt a vidi.hu oldalonJoan Carrillo Miland, a listavezető Videoton spanyol edzője. A tréner, akit a többi között a Rangadó.hu is az év edzőjének választott, most utazik haza a családjával Barcelonába, az újévben pedig szeretné ugyanott folytatni a munkát, ahol abbahagyta. A célokat illetően nem is kertelt :

„Nekem az volt a fő célom, hogy megnyerjük a bajnokságot. Emellett pedig az is fontos számomra, hogy az edzéseken és a mérkőzéseken is mindenki a maximumot nyújtsa. Fantasztikus csapatunk van, amelyben mindenki nagyszerűen teljesít. Mentálisan és fizikálisan is erősek voltunk egész ősszel. Ugyanazt tudom mondani, amit nyáron is, amikor kineveztek: számomra egy cél létezik, a bajnoki cím!”

Carrillo beszélt a riválisokról, és az egyik kérdésre válaszolva arra is kitért, fontosnak tartotta és tartja, hogy a magyar fiatalok közül is minél többnek lehetőséget adhasson a Videotonban.

„Az MTK-t mindenképp kiemelném, hiszen rengeteg potenciál van abban a csapatban. Sok tehetséges fiatal futballista szerepel náluk. A Paks és az Újpest is hasonló kategória. De természetesen a Ferencváros, a DVSC, a DVTK és a Győr is komoly riválisnak számítanak.

Spanyolországban hosszú évekig ez volt a fő feladatom, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzak. Akkor is, és most is nagyon élvezem, ha fiatal labdarúgókkal dolgozhatok. Voltak olyan mérkőzések, amikor az első keret játékosai közül sokan a válogatottakban szerepeltek, azonban ekkor is teljesen nyugodt voltam, mert bíztam abban, hogy a fiatalok megfelelően fogják pótolni a távollévőket. Összességében több játékosban is látok fantáziát, neveket azonban nem mondanék” – nyilatkozta a tréner.

Joan Carrillo még nem tudja, pontosan milyen változások lesznek a Vidi keretében a télen – kulcsemberek távozhatnak Fehérvárról, ha külföldi kérőjük akad – de amúgy sem gondolná, hogy hátra lehet dőlni, csak azért, mert az ősz jól sikerült.

„Mindenképp látok a csapatban fejlődési potenciált, legyen szó akár támadásról, akár védekezésről. Nyilván lesznek olyan új taktikai elemek is, amelyeket gyakorolnunk kell, hogy a tétmérkőzéseken eredményesen tudjuk alkalmazni. Az edzőtábor során tudnom kell majd, kikre számíthatok tavasszal. Két lehetőség van. Az egyik, aminek én a legjobban örülnék, ha a jelenlegi keret megmaradna. Mivel velük már hosszú ideje dolgozom, így tudom, hogy mire számíthatok, ki mire képes, és kiből hozható ki még több. Elképzelhető, hogy érkeznek majd új játékosok. Akkor látni kell, hogy kik is jöttek, és esetleg kik távoztak a csapatból. Azt talán mondanom sem kell, hogy ez a nehezebb opció. De ezt majd meglátjuk jövőre” – tette hozzá Joan Carrillo, aki zárásul minden szurkolónak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánt.

Olvasói sztorik